NORGE U21 — ASERBAJDSJAN U21 1-3

Det norske U21-laget tok ledelsen mot Aserbajdsjan etter 54 minutter, men kollapset og tapte 1-3 i EM-kvalifiseringskampen i Drammen.

Det norske laget var avhengig av å slå Aserbajdsjan torsdag etter stjernesmellen de fikk da de tapte 5-1 for Portugal for en drøy måned siden.

Laget ble mot Aserbajdsjan ledet av Ranheim-trener Trond Nordsteien. Han vikarierte for Tor Ole Skullerud, som er i Slovenia som Per-Mathias Høgmos foreløpige assistent.

Men uansett gikk U21-laget på en ny mine, og nå ser det nærmest umulig ut å komme til U21-EM i Tsjekkia i 2015. Norge dominerte i store deler av kampen og tok ledelsen etter et pent angrep da det var spilt 54 minutter.

Hussain-scoring

Et innlegg fra høyre endte hos Etzaz Hussain, og midtbanespilleren satt ballen kontrollert i hjørnet med innsiden av venstrefoten.

Mushaga Bakenga hadde brent et straffespark for Norge etter 28 minutter, og laget hadde stanget mot et defensivt Aserbajdsjan fra kampens første minutt.

Men etter scoringen ble bortelaget nødt til å gå framover, og belønningen kom bare to minutter etter Norges ledermål.

Tugrul Erat utlignet den norske ledelsen, og bare 13 minutter senere gikk det fra vondt til verre for hjemmelaget da Agabala Ramazanov ga Aserbajdsjan en 2-1-ledelse.

Firer i gruppa

Mot slutten presset Norge på for en utligning, men da gikk det som det ofte gjør.

En lang ball fant Erat i bakrommet, og kantspilleren var iskald alene med Sondre Rossbach i det norske målet.

Dermed ble det 1-3-tap for Norge. Norge er nummer fire i gruppa med tre poeng etter like mange kamper. De ti gruppevinnerne og de fire beste andreplassene spiller kvalifisering når gruppespillet er ferdig.

Tsjekkia er allerede klare som arrangørnasjon.

Fakta

Norge – Aserbajdsjan 1-3 (0-0)

EM-kvalifisering fotball menn for U21-lag torsdag, gruppe 8. Mål: 1-0 Etzaz Hussain (54), 1-1 Tugrul Erat (56), 1-2 Agabala Ramazanov, 1-3 Erat.

Dommer: Michael Tykgaard, Danmark.

Gult kort: Magnar Ødegaard, Norge. Agabala Ramazanov, Andrej Popovitsj, Elvin Tunuszade, Tarlan Gulijev, Shahrijar Alijev, Aserbajdsjan.

Norge (4-3-3): Sondre Rossbach – Magnar Ødegård, Gustav Valsvik, Kevin Dure, Aleksander Groven – Jonas Svensson (Fredrik Gulbrandsen 72), Ole Selnæs, Etzaz Hussain – Elbasan Rashani (Mohamed Elyounoussi 65), Mushaga Bakenga, Gustav Wikheim (Fredrik Haugen (83).