SJUSJØEN: Synnøve Solemdal er utpekt som kronprinsessen til den norske skiskyttertronen etter Tora Berger. Berger selv mener det er flere som kan bli den nye eneren blant norske skiskytterjenter.

Abdiserer

Selv er hun noe i nærheten av å være dronningen av skiskyting. Hun har et OL-gull, åtte VM-gull og 27 seiere i verdenscupen. Det var hun som tok opp arven etter Liv Grete Skjelbreid Poirée og de siste årene har hun vært med på å dominere sporten.

Etter sesongen er det slutt. Hun har selvfølgelig hatt sine tanker om hvem som har talentet og muligheten til å bli «den nye Tora Berger».

  • Synnøve Solemdal (24) er selvfølgelig en mulighet. Tiril Eckhoff er også en løper som kan ta steget, forteller Tora Berger.

Tora Berger ser i det hele tatt mange talentfulle skiskyttere på laget nå.

  • De kan alle slå til. Det kan bli hipp-som-happ hvem det blir, sier Tora Berger.

Hun er overhode ikke i tvil om at det vil dukke opp en som tar opp arven.

Umulig å vende

Tora Berger er i hvert fall sikker.

  • Utallige ganger har jeg fått spørsmålet om jeg er sikker på at jeg skal gi meg. Og det er jeg, sier hun med ettertrykk.

Men før det er det et OL. Hun har lyst på en medalje til etter suksessen i Vancouver.

  • Jeg vet jo at det er veldig mange andre som har lyst på den samme medaljen som jeg har lyst på, sier Berger.

I dag er det sesongstart. På Sjusjøen er det nasjonal åpning hvor også de beste tyske løperne deltar. Berger får en mulighet til å teste seg og kanskje allerede i dag står det frem en arvtager til Tora Berger.