Molde: Treningskamp MFK - Sogndal Aker Stadion. Marcus Andreasson hadde en stor mulighet tidlig i 1. omgang, men skuddet strøk like utenfor mål. Molde: Treningskamp MFK - Sogndal Aker Stadion. Marcus Andreasson hadde en stor mulighet tidlig i 1. omgang, men skuddet strøk like utenfor mål. Foto: Kjell Langmyren

Fikk høre om landslagsuttaket på Facebook

<p>Da Even Hovland fikk sin store drøm oppfylt, var det ikke så mange som fikk tak i ham.</p>

Sogndals Even Hovland var den store overraskelsen i troppen Drillo har tatt ut til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros 11.oktober. Han har ingen a-landskamper fra før, men er lenge blitt regnet som et av de største midtstoppertalentene i landet. Han har blant annet vært på prøvespill i Manchester United.

Men mens nyheten gikk landet over rådet det full forvirring rundt hvorvidt 22-åringen fra Vadheim (som ligger et stykke utenfor Sogndal) selv var blitt gjort oppmerksom på uttaket.

100 % Fotball har vært i kontakt både med Hovlands familie og landslagsledelsen, som kunne bekrefte at de ikke hadde fått tak i spilleren selv.

Sogndal-trener Harald Aabrekk fikk vite om uttaket i går kveld, men valgte å holde det hemmelig for å ikke ødelegge opplevelsen for Hovland. Heller ikke han hadde snakket med spilleren etter uttaket, og mente han kanskje var ute i skogen på hjortejakt siden laget ikke skal møtes før senere i dag.

Fikk vite det av kamerat

Midtstopperen fikk til slutt vite at han er blitt landslagsspiller da han snakket med en kompis på Facebook. Han trodde først kameraten drev gjøn med ham.

— Men det var jo en veldig kjekk nyhet å få, fastslår han.

Hovlands telefon ble nemlig ødelagt i går kveld, og først da han fikk skaffet seg en ny et par timer etter uttaket var det mulig å få tak i ham. I mellomtiden hadde meldingene strømmet inn, og Hovland har stort sett brukt ettermiddagen på å besvare henvendelser.

— Jeg hadde ikke forventet å bli tatt ut så tidlig. Men nå må jeg bare gripe sjansen, sier han.

Han kommer inn for kaptein Brede Hangeland, som må stå over med gule kort. Men Hovland selv mener det ikke er så store sjanser for at han får spille.

— Nei, jeg tror det er litt for tidlig. Men det er selvfølgelig lov å håpe når man først er tatt med i troppen.

Han legger ikke skjul på at det er en stor drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse.

- Jeg har drømt om og håpet på dette veldig lenge, fastslår han.

- Klar for utlandet

Også pappa Oddvin Hovland var svært stolt over nyheten.

— Jeg har tenkt at dette kanskje kom til å skje, siden Hangeland må stå over og vi tapte for Danmark. Jeg vet at Even har jobbet utrolig hardt og drømt om dette. Det viser at det går an å nå langt selv om man er fra et lite sted, sier han.

Også han fikk vite nyheten da han så det på nettavisene.

— Jeg prøvde også å ringe Even med en gang, men jeg kom ikke gjennom, jeg heller, sier han.

Harald Aabrekk sier han regner med stjerneskuddet kommer til å forsvinne fra klubben etter sesongen.

- Han har alt som skal til, og er klar for spill ute i Europa. Han holder internasjonal klasse, sier han.

- Jeg aner ikke hva som skjer etter sesongen. Vi får bare se, forteller Hovland.

Se hele Norges tropp her!