Bryne tapte fortjent mot Kongsvinger på Bryne stadion og er nå passert av lokalrival Sandnes Ulf på tabellen.

— Nå må vi bare innse at vi ikke er gode nok for en topp 3-plassering. Topp 6, kanskje, men vi gjør for mye feil og er ikke gode nok kollektivt til å henge med der oppe. Dette er for svakt, sier en skuffet Tommy Bergersen til Aftenbladet.no.

— Målene vi slipper inn er alt for enkle. Ikke godt nok, rett og slett, fortsetter han.

Og Bryne-treneren får støtte av midtstopper Vegar Landro.

— Jeg ikke helt hva som skjer. Vi står nok feil når målane kommer. Det er ikk bra. I dag kommer vi aldri i gang og taper fortjent, fastslår Landro.

Men det var Bryne som kom best i gang på Jæren. Hjemmelaget hadde ballen mest og hadde trykket de først ti minuttene. Riktig nok uten å skape de store målsjansene. Men så etter 13 minutter tok Kongsvinger og Martin Linnes sats. Etter å ha vunnet ballen like over midtbanen tråklet han seg alene gjennom et merkelig passivt Bryne-forsvar. Ballen satte Linnes langs bakken nede i høyre hjørne. 1-0 til bortelaget.

Statistikksenter 1.divisjon:

Ensidig kampbilde

Fra scoringen og ut omgangen ble publikum servert følgende kampbilde: Bryne med ballen i laget uten å skape sjanser. Kongsvinger med ti kontringskåte spillere på egen banehalvdel ventende på hjemmelagets feil. Dette resulterte i masse hjørnespark til Bryne og én stor Kongsvinger-sjanse. Fortjent ledelse til bortelaget til pause, altså.

Omgang nummer to fortonet seg nærmest som en kopi av den første. Bryne fortsatte å ha ball, mens Kongsvinger disiplinert holdt seg til sin kontringsbaserte kampplan. Eneste forskjell fra de 1. omgang, var at det skulle ta 16, og ikke 13, minutter før ballen fant veien forbi Bryne-keeper Anders Kristiansen.

Soloraid nummer to

Og også denne gang kom målet etter et soloraid. Og også denne gang var Bryne-forsvaret merkelig passivt. Målscoreren var imidlertid en annen. Innbytter Olav Tuelo Johannesen overtok Martin Linnes’ rolle.

Resten av kampen ble en mislykket og noe tafatt jakt på Bryne-utligning. Dermed fortjent seier til Kongsvinger i en kvalitativt svak fotballkamp. Og Bryne fortsetter sin noe vaklende juni-reise (to tap, to uavgjorte og én seier).

Fakta:

Bryne-Kongsvinger 0-2

Pause: 0-1

Bryne stadion

Tilskuere: 1637

Mål: 1-0 Martin Linnes (13), 0-2 Olav Tuelo Johannsen (61).

Gule kort: Tommy Høiland og Kai Ove Stokkeland, Bryne. Lars Christian Krogh Gerson, Kongsvinger.

Bryne (4-4-2): Anders Kristiansen, Martin Nordbye, Christer Fjellstad, Vegar Landro, Alexander Midtsian, Sverre Larshus Larsen, Kai Ove Stokkeland, Håkon Stenersen (Geir Dahle Høyland fra 46.), Klaus Vikesdal Petersen, Kai Risholt, Tommy Høiland (Mats Cato Moldskred fra 46.)