Norges Håndballforbund vil gjerne ha herre-VM i 2017. Men sendte søknaden for sent!

Torsdag skal Det internasjonale håndballforbundet (IHF) avgjøre hvem som skal få arrangere herre-VM i 2017. Kampen står mellom Frankrike og Danmark. Eller får Norge også være med i avstemningen?

Det skal IHF avgjøre før avstemningen begynner.

IHF Council vil avgjøre om også Norge skal få delta i avstemningen, heter det i en pressemelding fra IHF, som melder at det norske budet kom inn etter deadline.

Norge har aldri arrangert et herre-VM og burde således ligge godt an – hvis forsinket søknad godtas.

Frankrike arrangerte VM både i 1970 og i 2001, mens Danmark var VM-arrangør i 1978. ## Lian hjelper Norge

— Ja, jeg kjenner til at Norges søknad kom inn for sent. Det skyldtes sykdom, så det er mulig at IHF vil se gjennom fingrene med det. Jeg skal snakke med Hassan Moustafa (IHF-presidenten) om saken, sier president i Det eurpeiske håndballforbunet (EHF), Tor Lian.

- Hvis du snakker med Moustafa, så er vel problemet løst?

— He, he – nei, det er nok ikke så enkelt, sier Lian, som har et godt forhold til den omstridte IHF-sjefen.

Lian sitter også i IHFs council og vil selvfølgelig tale Norges sak.

— Vi er 15 medlemmer i council, forteller trønderen, som fredag var i Santos for å se Norge spille. Lian var for øvrig president i NHF da håndballeventyret begynte i 1986. ## Tyskland vinner

På damesiden får IHF et enklere valg. Tyskland er eneste søker til VM i 2017. De norske håndballdamene skal for øvrig spille OL i London og EM i Nederland neste år. I 2013 går VM i Serbia, mens Danmark er arrangør i 2015. På herresiden er det VM i Spania i 2013 og i Qatar i 2015.