– Nå anser jeg meg ferdig med saken, og legger den bak meg for å komme videre i livet, sier Andersen til demokraten.no.

---- Er du Norges beste manager? PRØV VÅRT MANAGERSPILL!

---- Den tidligere Lyn-direktøren har trukket anken i straffesaken mot ham.

— Det er med blandede følelser ettersom vi mener at dommen er uriktig. Men det er tre grunner til at han trekker anken: Hensynet til familien, hensyn til hans arbeidssituasjon og at det er en prosessrisiko ved å anke, sier forsvarsadvokat Cato Schiøtz til TV 2 Sporten.

Morgan Andersen ble i Oslo tingrett dømt til ett års betinget fengsel for to tilfeller av dokumentfalsk og for falsk anmeldelse av fotballagent John Shittu.

Andersen anket dommen på stedet. Han ble også dømt til å betale 20.000 kroner i saksomkostninger.

— Jeg er skuffet og ser på dommen som et nederlag, sa forsvarsadvokat Schiøtz etter domsavsigelsen.

Aktoratet vurderte også om de skulle anke straffeutmålingen, men dommen blir stående. Statsadvokat Holden la ned påstand om et års ubetinget fengsel for den daværende FFK-direktøren.

— Jeg kan bekrefte at vi har frafalt videre anke til lagmannsretten, opplyser statsadvokat Svein Holden overfor Aftenposten.no.

- Hvorfor?

— Hovedårsaken er at dersom vi skulle tatt en runde til i lagmannsretten, måtte vi ha tatt nye bevisopptak av John Shittu og John Obi Mikel, og iverksette etterforskning og bevisførsel for full musikk. Det synes jeg ikke ressursbruken forsvarer, sier Holden.

- Hva synes du om at Morgan Andersen heller ikke anker?

— Det ønsker jeg ikke å ha en mening om, sier Holden.

Risikerer foretakstraff

Fotballklubben Lyn, som tjente mange millioner kroner på John Obi Mikels overgang til Manchester United og videresalget til Chelsea, må fortsatt leve i uvisshet om påtålemyndigheten vil reise sak mot dem.

— Det skal jeg sette meg ned og vurdere nå, og avhengenger litt av hvilke konklusjoner jeg kommer til underveis, om jeg kommer å iversette ytterligere etterforskning, sier Holden til Aftenposten.no.

- Har du sett en tidsfrist?

— Nei, sier statsadvokaten.

Lyn-ledelsen mister ikke nattesøvnen av den grunn.

— Det er det ingen automatikk i at vi er skyldige i noe, selv om Morgan er skyldig, presiserte administrerende direktør i Lyn, Erik Langerud overfor Aftenposten.no .