Da Viking stadion ble innviet i 2004, var det én av utsmykningene som fikk mye oppmerksomhet: Et kunstverk av amerikaneren Jimmie Durhamc i form av et bilvrak skapte mye diskusjon.

Mandag kveld ble vraket/kunstverket fjernet fra Stadion.

— Kunstverket kom inn i forbindelse med byggingen av Stadion. Vi ønsket å gjøre noe annerledes i forhold til en tradisjonell stadion. Nå har det stått der i sju år og har mistet nyhetens interesse, sier styreleder i Viking, Ole Rugland.

Visstnok har bilen også skapt dårlig karma i stadiongangene, som kan ha gått ut over Vikings sportslige prestasjoner. Eller?

— Det har vært snakk om dårlig karma: Det er ikke lurt å ha den type kunstverk inne på en fotballstadion. Vi har diskutert hva vi skal gjøre med den. Nå har det sportslige teamet framført sine planer, da tenkte vi at nå fjerner vi bilen.

(Artikkelen fortsetter)

KONTROVERSIELL: Her fikk bilen sin plass på Viking stadion i 2004. FOTO: Jon Ingemundsen

— Hvem er det som har snakket om dårlig karma?

— Vi har ikke diskutert det internt i Viking, men vi har hatt en del henvendelser. Dette er ingen stor sak, det har ikke vært noen debatt i Viking omkring dårlig karma, sier Rugland, og legger til:

— Om det var slik at vi trodde at Viking blir bedre av å hive ut et kunstverk, da var vi halvgalne. Dette er et morsomt stunt i en ellers tung hverdag. Men det har vært mye snakk om denne bilen, derfor gir vi beskjed til alle om at den flyttes.

I forbindelse med Eagles-konserten på Viking stadion søndag, er mye allerede rigget for å flytte bilen.

- Det stemte greit med Eagles-konserten, derfor flytter vi den nå. Vi håper å ta den ut i et helt stykke og legge den ut for salg. Det er et kontroversielt kunstverk, sier styrelederen.

PS: Viking ligger på sisteplass i eliteserien og møter Haugesund borte i sin neste seriekamp.