Atletico Madrid-Barcelona 2-0 (3-2 sammenlagt)

Siden Champions League så dagens lys i 1993 har ingen lag vunnet turneringen to år på rad. Barcelonas mål var det første til å klare det. Men det skjer ikke i år, heller.

LEDERMÅLET: Antoine Griezmann headet Atletico Madrid i ledelsen etter 36 minutter. Foto: FRANCISCO SECO, AP/NTB SCANPIX

De er av mange utropt som verdens beste klubblag. De hadde deltatt i semifinalen i Champions League åtte av de ti siste sesongene.Men i kveld var det bråstopp på Vicente Calderón der Atletico Madrid ble for sterke og vant 2-0. — Vi er stolte. Dette var en fantastisk laginnsats, sa Gabi i et intervju med Viasat.

Straffesituasjon på overtid

Kvartfinalereturen i Champions League ble av det dramatiske slaget. Vertene ledet 2-0 da hele Barcelona-laget skrek etter straffespark på overtid. Straffe og eventuell scoring ville sikret ekstraomganger.

Andres Iniesta skjøt fra rundt 20 meter og ballen traff hånden til Gabi like innenfor 16-meteren. Det viste TV-bildene. Men dommeren mente forseelsen skjedde rett utenfor 16-meterstreken og dømte frispark.

— Et klart straffespark. Han står utenfor, men armen holder ham innenfor 16-meteren, fastslo jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio.

— Jeg så ingenting fra benken. Jeg har ikke noe mer å si. Jeg gratulerer Atletico, de var bedre enn oss, sa Barcelona-trener Luis Enrique.

— Det skjer alltid når et lag taper, at det blir fokus på dommeren. Men det er ikke det jeg tar med meg fra denne kampen, sa Gabi selv.

• Se situasjonen selv: Blir Barcelona snytt for straffe her?

Barcelona trillet ball

For to år siden måtte Atlético vinne 1–0 i Champions League-semifinalen for å avansere – og klarte det.

Nå var utgangspunktet nøyaktig det samme på et fullsatt og kokende Vicente Calderón i den spanske hovedstaden. Det var samme stadion, samme motstander, og nok en gang kvartfinale.

Atlético presset høyt og klinte til i duellene. Barcelona holdt ballen og dro ned tempoet. Katalanerne ville ingenting, de var fornøyde med å eie ballen. Forståelig nok, for 0–0 ville holde i massevis til avansement.

Derfor skjedde det veldig lite. At det første hjørnesparket kom etter 26 minutter forteller ganske mye.

Kampen skrek etter en scoring, som forhåpentligvis ville åpne opp kampen.

Og det kom etter 36 minutter. Med utsiden av venstrefoten la Gabi hardt og godt inn fra høyre. En umarkert Antoine Griezmann headet ballen i mål.

Den delen av Madrid med Atlético-sympatier eksploderte i euforisk jubel etter franskmannens praktfulle heading.

Barcelona måtte frem

Atlético trengte målet, kampen trengte det, men Barcelona trengte det definitivt ikke. Det holdt ikke lenger å holde på ballen, de måtte skape noe, de måtte score mot en svært kompakt og godt organisert motstander. For Barcelona samler ikke på kvartfinaler i Champions League. I de 10 foregående Champions League-sesongene hadde Barcelona spilt seg til minst semifinale åtte ganger.

Om åpningshalvtimen var kjedelig og temposvak, levde den virkelig nå. Og det ville den gjøre kampen ut.

Barcelona måtte frem på banen og det var tid for stjernetrioen Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez å markere seg mot forsvarsekspertene i Atlético Madrid.

Men i stedet var det Atlético som trøkket til fra start i den andre omgangen. De hadde den regjerende mesteren i jerngrep.

En heading fra Saúl Ñíguez traff tverrliggeren. Atlético var nærmere 2–0 enn Barcelona motstanderens 16-meter.

Barcelona hadde ingenting å by på. Og på sidelinjen vandret trener Luis Enrique hvileløst rundt og bet negler.

Spill mot ett mål

Men det gjensto en halvtime å spille, og sakte, men sikkert, tok katalanerne over. I en periode var det kun Barcelona og Atlético hadde mer enn nok med å forsvare seg. Noe de normalt er flinke til.

Barcelona hadde ballen og eide spillet. Men de scoret ikke. I stedet var det Atlético Madrid som fikk straffespark fire før slutt. Antoine Griezmann scoret sikkert fra straffemerket.

Men Barcelona trengte kun ett mål for å sikre ekstraomganger.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Hva bør Zlatan gjøre nå som han er ute ac Champions League?