Den ene dommeren hadde 97–93 i favør Harper, men de to andre hadde 95–95 – dermed endte oppgjøret uavgjort.

Det er første gang i karrieren Brækhus har fått uavgjort som resultat, og det i den norske legendens 40. kamp.

– Jeg dro til hennes hjemby, vel vitende at 10 000 engelskmenn backet henne og promoteringsselskapet bak ville ha henne som vinner. For å være ærlig, er uavgjort i hennes hjemby egentlig en seier, sier Brækhus i en pressemelding etter kampen og legger til:

– Jeg har tross alt ikke vært i ringen på et år, men jeg vet at jeg fremdeles er en av verdens beste boksere, så derfor turte jeg å gå for en VM-kamp. Jeg er i god form, det eneste problemet under kampen var at hun «headbutted» meg, og fikk lov - akkurat som McCaskill i USA.

Fullsatt arena

– Jeg mener jeg gjorde akkurat nok til å vinne, men det er min egen feil at jeg ikke avgjorde dette mot slutten, sa Harper til DAZN som sendte oppgjøret direkte.

Harper hadde uttrykt stor respekt for Brækhus før kampen, og gjentok etterpå at det var en ære å dele ringen med «The First Lady» fra Norge.

VM-beltene til forbundene WBA og WBO i super weltervekt (70 kg) sto på spill i Sheffield Arena lørdag kveld.

FORBANNET: Promotør Eddie Heard (i midten) poserte med tittelbeltene sammen med Terri Harper (t.v.) og Cecilia Brækhus på fredagens innveiing. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters / NTB

I overkant av 10.000 tilskuere var på plass da Brækhus og Harper entret ringen i den siste kampen før Leigh Wood vant på knockout mot Josh Warrington i hovedoppgjøret senere på kvelden.

Selv om Harper tok uavgjortresultatet med fatning, så var det ikke alle som holdt like mye igjen:

– Jeg synes det er helt latterlig – Harper burde vært mester i kveld! Det er inkompetanse. Hvordan kan dette være uavgjort. Inkompetent dømming! raste promotør Eddie Hearn etter kampen og la til:

– Jeg forstår ikke hva disse dommerne dømmer noen ganger. Det er sjokkerende!

– Kunne gått begge veier

Det var ikke alle som var enige med Hearn, og tidligere proffbokser Andy Lee mente Brækhus burde vunnet:

«Jeg tror Brækhus vinner» skrev han på X/Twitter før resultatet var klart.

– Jeg slet med å sette scoren her, det var en rotete kamp, sa DAZN-ekspert Tony Bellew, mens kollega Carl Froch oppsummerte det slik:

– Det kunne gått begge veier, men jeg synes kanskje Harper fortjente å vinne. En uavgjort er en uavgjort. Jeg tror kanskje Harper bør bokse i en vektklasse lavere.

TETT: Cecilia Brækhus sikret seg uavgjort med en sterk avslutning i Sheffield. Men mange mente Terri Harper (t.v.) burde fått seieren. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters / NTB

Harper hadde WBA-tittelen fra før, mens WBO-tittelen lå ekstra i potten etter at den ble fristilt fra Natasha Jonas tidligere i år.

Brækhus lover knockout

Uavgjort-resultatet betyr at Harper beholder sitt WBA-belte, mens WBO-tittelen fortsatt er ledig.

Så gjenstår det å se om det blir en ny kamp mellom Harper og Brækhus.

– Ja. Jeg er klar for omkamp, gjerne i Norge. Da «knocker jeg henne ut», jeg måtte bare få ut «ringrusten», sier Brækhus i pressemeldingen.

Brækhus startet litt forsiktig i de to første rundene, og fikk beskjed av trener Johnathon Banks før tredje runde om å bevege seg mer. Brækhus hang godt med, men som tittelutfordrer har jevne runder en tendens til i gå i favør mesteren.

Harper plukket jevne runder hos dommerne, og den regjerende mesteren virket litt raskere enn Brækhus, som var halvannen kilo tyngre på innveiingen.

I den syvende runden tok det seg opp sett med norske øyene. Brækhus var mer offensiv, men måtte også tåle noen solide treffere fra Harper.

STERK AVSLUTNING: Cecilia Brækhus kom sent i gang, men avsluttet langt sterkere. Her treffer hun med en venstre krok på Terri Harper. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters / NTB

Brækhus var best i runde åtte og ni, og gjorde også nok i den 10. og siste runden til å sikre uavgjort i ett oppgjør der de fleste nok hadde regnet med «hjemmeseier».

29 VM-kamper

Harper sto med 14 seirer, én uavgjort og ett tap før møtet med Brækhus, som var ubeseiret før hun tapte to kamper mot Jessica McCaskill i weltervekt i 2020 og 2021.

Dette var 29. gang Brækhus bokset om en VM-tittel, den første var mot danske Vinni Skovgaard i mars 2009.