Med sitt 6. og 7. VM-mål for Frankrike sørget Kylian Mbappé (23) for at franskmennene er så godt som sikret gruppeseieren allerede før siste kamp.

– De får et «pissmål» til slutt, sier Hjulmand til dansk TV 2 – tydelig irritert over det franske matchvinnermålet.

– Det er det jo - når man føler at man er med i kampen og har kjempet seg tilbake i en god posisjon, sier Christian Eriksen overfor VG om Hjulmands utspill.

For Danmarks del er imidlertid VM-håpet fremdeles i live: Med seier mot Australia vil de med stor sannsynlighet ta seg videre fra gruppen, med mindre Tunisia overrasker og slår Frankrike. I så fall vil målforskjellen bli avgjørende.

Danskenes angrepsspill har vært det store temaet etter åpningskampen, og trener Kasper Hjulmand ble nok heller ikke betrygget av det som ble vist på Stadium 974 – havnearenaen som er satt sammen med av konteinere.

Etter nederlaget får laget gjennomgå i danske medier. «Fantasien er helt borte», lyder tittelen i Ekstra Bladets spillerbørs.

Spissen Andreas Cornelius ble byttet ut til pause, og fikk terningkast 1 av avisen etter prestasjonen i første omgang. Selv mener han laget hevet seg fra åpningskampen mot Tunisia.

– Det var et klart fremskritt med tanke på prestasjon i dag. Det er bare små marginer som gjør at vi ikke får med oss noe, sier spissen overfor VG og danske medier.

Hjulmand ville på fredagens pressekonferanse ikke svare på hvilken spiller han ville valgt om han kunne velge én franskmann, men kanskje sitt da Kylian Mbappé både satte opp og inn 1–0-scoringen i Doha.

Et godt slått hjørnespark fra Christian Eriksen ble stusset videre av Joachim Andersen og videre til Andreas Christensen – og plutselig var det balanse i regnskapet.

Men Kylian Mbappé har vært så godt som ustoppelig for det danske landslaget den siste tiden.

Antoine Griezmann, som storspilte i åpningskampen mot Australia, leverte et praktfullt innlegg mot bakerste stolpe.

Der dukket selvsagt Kylian Mbappé opp og satte inn sitt 14. landslagsmål på de siste tolv kampene. Han tangerte samtidig Frankrike-legenden Zinedine Zidane. Begge står med 31 landslagsmål for Frankrike, noe som holder til en delt 7. plass.

I forrige kamp tangerte Olivier Giroud rekorden til Thierry Henry ved å sette inn sitt 51. landslagsmål.

På pressekonferansen fredag spøkte trener Kasper Hjulmand om at danskene «like gjerne kunne låne Erling Braut Haaland».

Før pause så Danmark også ut til å savne en spiss i den ypperste verdensklasse. Det var et tannløst og ufarlig dansk lag som slet med å skape sjanser de første 45 minuttene.

Etter pause, og spesielt etter 1–1-målet, var Danmark imidlertid farlige frempå med både Jesper Lindstrøm og Martin Braithwaite.

– Skulle du ha scoret på den?

– Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan. En halvmeter mer til siden er det mål, og en halv meter inn på Martins skudd så er det mål. Sånn er fotball. Vi er alle sammen «pisskuffet», selvfølgelig, sier Jesper Lindstrøm til VG og andre medier i pressesonen etter kampslutt.

De misbrukte sjansene straffet seg knallhardt da Mbappé satte inn sitt tredje mål på to kamper, noe som gjør ham til toppscorer i turneringen.

– Hva er det som mangler?

– De små tingene. Vi gir dem innlegg som vi ikke skal gi dem. Vi har et godt forsøk like før, sier Hjulmand til danske TV 2.

Tottenham-profil Pierre-Emil Højbjerg hyller franskmennene overfor samme kanal.

– Det er vanskelig å rose en prestasjon etter å ha tapt. Det var vel okay, sier Højbjerg og legger til:

– Jeg synes vi til tider kontrollerer okay. Men vi mangler den siste dynamikk eller X-faktor foran. De er det beste laget i verden.

Gruppe D avgjøres når Australia – Danmark og Tunisia – Frankrike spilles på onsdag klokken 18.00. Kampene vises henholdsvis på NRK 1 og NRK 2.