– Jeg er helt mot det han sier. Jeg skjønner ikke hvor det kommer fra. Jeg håper det går bra med ham, for de uttalelsene hans den siste tiden har ikke vært bra, sier Chelsea-spiller og Norges landslagskaptein, Maren Mjelde, til VG.

Hun svarte først for den tunge opplevelsen det var å tape hele 4-1 for Arsenal i London-derbyet søndag ettermiddag.

Midt i skuffelsen fant Mjelde – i likhet med alle andre aktører – gleden i at de to storlagene fylte hele Arsenals storstue. 59.042 mennesker hadde løst billett, noe som er ny rekord i en Women’s Super League-kamp.

REAGERER: Maren Mjelde (venstre) og Guro Reiten er store profiler i Chelsea. Her sammen med Fran Kirby etter FA cup-finalen i 2021. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB

Rekorden kommer i en uke der damenes rolle i fotballen har blitt kraftig kritisert av eks Premier League-spiller – og inntil nylig Bristol Rovers-manager – Joey Barton (41).

Onsdag brukte han tastaturet til å skrive en rekke meldinger på Twitter/X der han blant annet mener at kvinner «ikke bør snakke med noen form for autoritet om herrefotballen».

Rekken med kritiske meldinger kom etter at seks Premier League-kamper ble vist på Amazon Prime Video, der en flere kvinner var involvert i sendingene, ifølge The Mirror.

HAR SKAPT STORM: Joey Barton, her som Bristol Rovers-manager våren 2023. Foto: Bradley Collyer / Pa Photos / NTB

Han sammenlignet damer i kommentator- eller ekspertrollen i herrefotballen med at han selv skulle snakket om strikking og garnnøster.

«Kom igjen, helt alvorlig, det er et helt annet spill. Vi kommer alltid til å se ting annerledes. Damefotballen er på vei opp. Det er fantastisk. Men jeg kan ikke ta noe av det de sier om herrefotballen seriøst», skrev han.

Maren Mjelde bare rister på hodet i pressesonen på Emirates Stadium.

– Jeg trodde vi hadde kommet lengre enn som så. Det er mange flinke kvinner som har peiling på fotball. I fremtiden tror jeg vi får se enda flere kvinnelige eksperter enn i dag. Det må være rom for at kvinner også tar del i fotballen. Det er dit det kommer til å gå i fremtiden. Helt håpløse uttalelser.

– Hva hadde du sagt til Barton dersom du hadde møtt ham i dag?

– Jeg hadde vel bare gått forbi ham, sier Mjelde.

SLET I TOPPKAMP: Maren Mjelde forsøker å hindre Beth Mead i å score 1–0-målet på Emirates Stadium søndag, bare for å se at ballen gikk rett i nettaket like over hodet hennes. Foto: JOHN SIBLEY / Reuters / NTB

Også Chelsea-spiller Guro Reiten – til tross for stortap – synes det var stort at Emirates Stadium ble fylt opp søndag kveld.

Hun hadde ikke lest nøyaktig hva Barton har sagt og orket nesten ikke høre før VG insisterer på å lese opp noe.

Da sukker Reiten.

– Det der er én person. Mann eller dame, du har like stor rett til å prate om fotball. Herrelaget selger ut Emirates, men det gjør damelaget også. Hvorfor man kan ikke høre på damene? Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er bare sykt dårlig, sier hun.