– Iivo ønsker nå å kjøre en litt annerledes oppkjøring enn før. Det ble bestemt at han ikke skal være med på landslagsaktiviteter under oppkjøringen, men skal gjøre sitt eget opplegg, sa trener Teemu Pasanen på fredag, ifølge rikskringkasteren Yle.

Langrenn.com har omtalt nyheten i Norge. Det er Niskanen som skal ha gjort valget selv. Det minner om valget til Johannes Høsflot Klæbo, som sa nei til landslagsplassen.

Niskanen står med tre OL-gull, ett VM-gull og åtte seirer i verdenscupen. Sist sesong ble derimot en nedtur foruten VM-sølvet på stafetten med Finland - bak Norge.

Ifølge Pasanen vil Niskanen komme inn i landslaget igjen når verdenscup-sesongen starter siste helgen i november. Kommende sesong er uten mesterskap.

VG har gjennom våren skrevet om at flere langrennsnasjoner - som Norge og Frankrike - har måtte gjøre grep for å takle økonomiske utfordringer. Også i Finland er økonomien trang. Pasanen forteller at budsjettet for treningsleirene er redusert, mens laget reduseres fra 20 til 17 løpere.

– Vi må jobbe best mulig med de ressursene vi har, sier Pasanen.

Sverige, Tyskland og Storbritannia har i motsetning utvidet sine landslag.