Før møtet med João Sousa i Estoril Open sto Ruud med fem seiere og seks tap i 2023 - og seks turneringer uten en kvartfinale-plass eller bedre.

Men etter et tap i første sett av åttedelsfinalen mot Sousa slo Snarøya-gutten tilbake i den portugisiske kveldssola. Etter 6–2 i andresett var Ruud fullstendig dominerende i det tredje og avgjørende settet:

Det norske tennisesset leverte strålende i eget serve-game, samtidig som han fikk flere brudd på sin portugiske motstander - og bygget seg opp en ledelse på 4–0. Den luken klarte aldri Sousa å ta igjen, og med 6–2 kunne Ruud juble for sesongens første kvartfinale.

– Det er litt blandede følelser, for det er kjipt å slå ut hjemmefavoritten. Han er fantastisk fyr, sier Ruud i et intervju vist på Eurosport.

I kvartfinalen venter fjorårsvinner Sebastian Baez.

– Det blir en tøff kamp. Han utvikler seg bra og er en spiller å passe seg for. Jeg må være på mitt beste nivå mot ham. I dag er jeg veldig fornøyd, og jeg spilte bedre og bedre. Det er et godt tegn, oppsummerer Ruud.

Ruud har nylig innrømmet at oppvisningens-turnéen han gjorde sammen med Rafael Nadal etter forrige sesong kan ha påvirket formen inn i årets sesong.

I fjor startet Ruud fenomenalt, og steg til 2.-plass på verdensrankingen etter finale-opptredner i Miami Open, Roland Garros og US Open.

Før denne ukens turnering i Portugal har Ruud falt til en 5.-plass på verdensrankingen.

Estoril Open med Casper Ruud ser du på Eurosport og discovery+

TRØBLETE SESONGSTART: Casper Ruud er i sin første kvartfinale på syv turneringer denne sesongen etter seieren mot João Sousa. Foto: Geoff Burke / Reuters / NTB