Fire poeng av 15 mulige var den brutale realiteten for Arsenal etter en bekmørk desember og etter cupexiten mot Liverpool i FA-cupen 7. januar har Arsenal hatt to uker på seg til å snu trenden.

– Arsenal fikk en del gode svar på de vonde spørsmålene, konkluderte Viaplays Pål André Helland etter kampen.

For de to ukene så ut til å gjøre susen. Arsenal ga seg ikke før det sto 5–0.

– En fantastisk prestasjon av laget. Jeg tror vi trengte en kamp som denne, sier Gabriel Martinelli til TNT Sports etter kampen.

– Det var viktig. Vi vet hva kvalitetene våre er. Det spiller ingen rolle hva folk sier. Vi tror på oss selv og i dag fikk vi vise hva vi kan gjøre, fortsetter den brasilianske driblefanten. Han kom inn fra benken og scoret to ganger.

SEIERSGLIS: Gabriel Martinelli ble tomålsscorer på overtid mot Crystal Palace. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Hjemme på Emirates viste Gabriel-trioen vei. Og hjørnespark var veien å gå i første omgang.

Den brasilianske midtstopperen Gabriel knuste Chris Richards i luften etter ti minutter og stanget inn 1–0. Snaut 20 minutter senere var han i sentrum igjen da han rev seg løs på et nytt hjørnespark og stupte ballen via keeper Dean Henderson og i mål.

Gabriel ble først kreditert målet, men det ble senere omgjort til selvmål av Henderson.

I andre omgang meldte Gabriel nummer to seg på. Denne gangen Gabriel Jesus.

Arsenal-keeper David Raya plukket enkelt ned et innlegg fra Will Hughes og sendte Jesus på kontring umiddelbart. Sammen med Leandro Trossard stormet de mot Crystal Palaces ene mann, og det løste de med bravur.

Jesus spilte sin belgiske lagkamerat fri som dro av Palaces siste mann før han banket ballen inn til 3–0.

Inn for 3–0-målscoreren kom Arsenals tredje brasilianske Gabriel inn. Og han skulle ikke være noe dårligere.

To og fire minutter på overtid satte Gabriel Martinelli inn 4- og 5–0 og sørget for en fotballfest i Nord-London.