«Oops I did it again», står det i innlegget som Gjert Ingebrigtsen har delt på Instagram mandag formiddag.

Ordene på Instagram-innlegget er det samme som låten som Britney Spears slo igjennom med i år 2000.

Innlegget kan tolkes som at han viser til at han nå har trent en fjerde utøver til VM-finale, nemlig Narve Gilje Nordås. Tidligere har Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen løpt VM-finaler.

Gjert Ingebrigtsen er far til Jakob, og har tidligere trent han og brødrene Henrik og Filip. I denne treningsgruppen var også Narve Gilje Nordås. Samarbeidet brøt sammen i februar 2022.

Siden har Gjert kun trent Nordås med suksess. 24-åringen fra Jæren tatt steget inn i verdenstoppen.

Onsdag kveld løper Jakob Ingebrigtsen og Nordås VM-finale på 1500 meter, og det har stormet i oppladningen til et av VMs høydepunkt. Ingebrigtsen regnes som den klare gullfavoriten, mens Nordås trekkes frem som en medaljeutfordrer.

Før avreise til VM-byen Budapest kom det frem at Gjert Ingebrigtsen ikke fikk trenerakkreditering av friidrettsforbundet. Han kan derfor ikke følge opp Nordås på stadion før konkurranser.

– Jeg blir tatt på alvor og de tilrettelegger så godt de kan innenfor de rammene de har. Men når en får opp det i tillegg så føler en nok at en blir litt motarbeidet. Det gjør en jo. En kan si det er tvetydig. En føler en blir tatt på alvor, men samtidig noe som henger igjen, sa Nordås før VM startet.

Gjert Ingebrigtsen har til nå holdt en lav profil i VM. Han har til nå ikke vist seg for pressen. I og med at han ikke har trenerakkreditering er han ikke å se på indre bane.

VG har forsøkt å få en kommentar fra Gjert Ingebrigtsen mandag morgen, men han har foreløpig ikke besvart henvendelsen.

TIL FINALEN: Narve Gilje Nordås kvalifiserte seg til sin første VM-finale søndag kveld. Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters / NTB

Nordås har vært åpen om at forholdet mellom han og Jakob ikke er det beste.

– Det er ikke-eksisterende, sånn er det, har Gilje Nordås sagt til VG.

Siden Gjert Ingebrigtsen ikke har trenerakkreditering har han heller ikke tilgang til det norske utøverhotellet. Derfor bor Nordås, Gjert Ingebrigtsen og treningskamerat Per Svela på et eget hotell som de har booket selv.

På konkurranser er det Svela som følger opp Nordås.