– Vi kom til Colosseum og ble spist av løvene. De hadde en god dag, vi hadde en dårlig dag. Da blir forskjellen stor. Jeg er veldig skuffet over den prestasjonen vi gjør i dag, og måten vi fremstår på, sier Knutsen til Viaplay etter kampen.

– Det var ingen kamp. Fra første minutt, det var ingen kamp. Det beste laget var for sterkt. For sterkt for Bodø. Gratulerer til Bodø, for de har gjort det fantastisk ved å komme så langt, sier Roma-trener José Mourinho til Viaplay.

Bodø/Glimt vant 6–1 hjemme mot Roma i høst i gruppespillet i Conference League, og fulgte opp med 2–2 i Roma. I den første kvartfinalekampen vant de 2–1 hjemme i Bodø, men torsdag var det italienske laget i en egen klasse.

– Vi vant bare én av fire kamper, men vi er et mye bedre lag. På den dagen du må vinne for å gå videre, så spiller vi med vårt beste lag og forskjellen er enkel å se, sier Mourinho.

Bodø/Glimt-spillerne var skuffet etter kampen.

– Vi går på hodet og ræva ut. Roma er veldig mye bedre enn oss i dag. Det er litt skuffende. Vi hadde kunnet akseptere å ryke ut mot Roma hvis vi var oppe og nikket, og prestert på et nivå som hadde vært godkjent. I dag føler jeg at vi svikter på absolutt alle parametere, mens de er skikkelig påskrudd. Da blir det klasseforskjell i dag, sier Bodø/Glimts Brede Moe til Viaplay.

– Vi klarer ikke å fremstå slik som vi ønsker å fremstå. Vi blir litt paralysert fra start av. De kommer ut og lykkes med det meste, og vi klarer aldri å hente oss helt inn. Det er skuffende at vi ikke tør helt å stole på oss selv, sier Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

Etter å ha samlet laget i en ring etter de to første baklengsmålene, tasset et resignert Glimt-mannskap slukøret mot midtstreken etter at den tredje Roma-scoringen var et faktum.

Samtidig var Roma-manager José Mourinho i fyr og flamme hausset opp et allerede kokende og fullsatt Stadio Olimpico. Italienerne var både ett og to hakk bedre enn Bodø/Glimt.

Italiensk presse skrev torsdag ettermiddag at José Mourinho kom til å vrake unggutten Nicolò Zaniolo, men da lagoppstillingene kom sto 22-åringen på papiret.

Og akkurat det grepet traff Mourinho perfekt med. Med skyhøyt press og tilnærmet mannsmarkering ble Bodø/Glimt kjempet ut av stilen – og i Roma-frelseren Francesco Tottis nærvær sto apostelen Zaniolo frem på skjærtorsdag i den evige stad.

Det var han som svingte inn innlegget som Nikita Haikin bokset rett i føttene på Tammy Abraham, som enkelt satte inn 1–0 før det var spilt fem minutter.

Deretter vartet Roma opp med et fantastisk angrep et drøyt kvarter senere. Det startet med pasning opp på feilvendte Tammy Abraham, fortsatte med en støttepasning til Lorenzo Pellegrini, som sendte den videre i bakrom til Zaniolo.

Han trillet ballen enkelt forbi utrusende Nikita Haikin.

– Det har vært mye frem og tilbake om Zaniolo skulle starte, og man ser hvorfor Mourinho har startet med ham. Han har en så enorm gjennombruddskraft, sa Tete Lidblom i VGTVs pausesending fra kampen.

– Det er skyhøyt nivå. Det er fotball på høyeste nivå, supplerte Stabæk-trener Eirik Kjønø i VGTV-studioet.

Glimt var rystet og ingenting virket å flyte. De samlet laget i en ring for å prøve å komme til hektende.

Med Knutsen henvist til tribunen som følge av tunnelbråket på Aspmyra, var det assistenttrener Morten Kalvenes som fra trenerbenken forsøkte å mane spillerne sine på rett vei.

Også skadde Amahl Pellegrino var ute på sidelinjen i et forsøk på å si noen velvalgte ord.

RING: Bodø/Glimt-spillerne forsøker å finne en løsning på problemen etter å ha sluppet inn to mål tidlig i første omgang. Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Likevel var det Roma som fortsatte å pøse på. Zaniko hadde først en stor mulighet til å øke til 3–0, men satte ballen over tverrliggeren.

Glimt fikk sin første brukbare mulighet da Hugo Vetlesen forsøkte seg fra distanse med venstrefoten etter 27 minutter, men få minutter senere smalt det andre veien.

En Glimt-corner ble nikket ut i førstesonen. Vingbacken Nicola Zalewski satte fart langs venstre, vendte opp inn i banen og tredde gjennom til Zanilo, som økte til 3–0 før pause med en nydelig lobb.

Beryktede «Curva Sud» var i fyr og flamme, mens Roma-legenden Francesco Totti smilte fra tribuneplass.

Roma-manager José Mourinho var ekstatisk på sidelinjen, mens en litt resignert Kjetil Knutsen satt stille på tribuneplass og så laget sitt falle sammen fullstendig.

– Vi blir veldig statiske og vi blir passive tilskuere til kampen. Vi kommer aldri helt i gang. Det er skuffende, oppsummerte Ulrik Saltnes overfor Viaplay i pausen.

STOPPET: Gilbert Koomson og de andre Glimt-spillerne slet med å skape sjanser i Roma. Foto: MATTIS SANDBLAD / VG

Bodø/Glimt gikk rett i angrep fra start og så ut til å kunne jakte et reduseringsmål, men det tok ikke mange sekundene før de fikk seg en ny smekk.

Nok en gang var det Zaniolo, som fra halvspiss vinkel fullførte hat trick med en fantastisk avslutning opp i krysset.

Etter en time forlot Zaniolo banen med det som så ut til å være en skade, mens Glimt byttet inn Victor Boniface og Japhet Sery Larsen for en anonym Runar Espejord og en litt haltende Brede Moe.

Etter hvert kom også Joel Mvuka inn for Gilbert Koomson. Glimt jaktet en redusering, men Jose Mourinhos menn var aldri i nærheten av å miste taket på avansementet.

Mens Bodø/Glimt er ute, skal Roma møte Leicester i semifinalen i Conference League.