– Manchester City blir naturligvis et tøft møte, men vi ser frem til det like mye som vi ser frem til å se Erling igjen, sier Dortmund-kaptein Marco Reus som en reaksjon på trekningen, ifølge klubbens Twitter-konto.

Det er få som fulgte Haaland så tett i Dortmund og Bundesliga som Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

– Det blir veldig kult og til og med koselig. Jeg kan ikke se for meg at det blir dårlig stemning eller noe som helst. Jeg tror folket og fansen var fornøyd med den jobben han gjorde. Han scoret mål for dem og klubben fikk penger, sier han.

At de to lagene nå møtes ble klart under trekningen av gruppespillet torsdag kveld.

Der havnet Manchester City sammen med spanske Sevilla, danske FC København og nettopp Borussia Dortmund.

Den tyske klubben Erling Braut Haaland ble klar for i desember 2019 og spilte for frem til i sommer.

Da ble han solgt til Manchester City angivelig for rundt 600 millioner kroner.

Det er uansett ingen tvil om at det blir et spesielt møte. Jærbuen har et nært forhold til Dortmund.

TAKKET FOR GODE ÅR: Erling Braut Haaland takker fansen i sin siste kamp for Borussia Dortmund mot Hertha Berlin den 14. mai i år. Foto: LEON KUEGELER / Reuters

Avis: Kjøpte Rolex-klokker

I løpet av sine sesonger i den svarte og gule trøya noterte han seg for utrolige 86 mål på 89 kamper. Bare sist sesong – der han ofte var skadeplaget – endte han opp med 22 scoringer på 24 kamper.

Etter sin siste kamp for klubben i mai, der han for øvrig mottok et bilde, blomster og stående applaus, publiserte han et langt innlegg på sosiale medier for å takke for sin tid i der.

– Det har ikke vært annet enn en glede og en ære å bære denne trøyen. Hos Dortmund har jeg tilbrakt minneverdige øyeblikk, møtt spesielle mennesker og ekstraordinære lagkamerater, for ikke å nevne våre fans som alltid har vært vår ekstra mann på banen. Den gule veggen er virkelig utrolig og noe du trenger å være vitne til minst én gang i livet ditt. Jeg vil aldri glemme noe av dette! Takk alle sammen! meldte Haaland.

I kjølvannet av Dortmund-exiten skal Haaland også ha vist takknemlighet på annet vis.

Ifølge avisen Bild kjøpte 22-åringen en Rolex-klokke til hver og en av de 33 andre spillerne i troppen. Klokkene skal ha kostet 150.000 norske kroner per stykk.

BRAGD: Erling Braut Haaland feirer 2–1-seieren over Paris Saint-Germain tilbake i februar 2020. Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP

Kommentator Sundet tror Haaland-mottakelsen i Tyskland blir god. For det er trolig enkelte hendelser som har festet seg på minnet til Dortmund-fansen.

Blant annet de to målene i seieren mot stjernegalleriet i Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League i februar 2020.

– Da skjedde det noe jeg ikke har sett så lenge jeg har fulgt Dortmund. Han ble dyttet bort av Mats Hummels (mangeårig Dortmund-legende) bort mot den «gule veggen» (Dortmund-fansen) for å motta applausen alene foran de 25.000 tilskuerne som stod der, sier han.

Han minner også om at Haaland spilte i en tid der fotballen ble stoppet og senere måtte spille for tomme tribuner under coronapandemien.

– Hvordan kunne det da ha vært med fulle tribuner? Han har gått glipp av noe. Han kunne vært en større folkehelt fordi da hadde publikum opplevd de målene han scoret. Han blir husket i historiebøkene der, spesielt fra den kampen mot Paris Saint-Germain, sier Sundet, som melder følgende avslutningsvis:

– Statusen hans i klubben er bra. Men han har vært der for kort til å bli en klubblegende.

Lewandowski-gjensyn med Bayern München

En annen stjernespiss må også belage seg på å møte en gammel kjenning. Robert Lewandowski forlot Bayern München i sommer til fordel for Barcelona.

Nå møtes de to lagene i et dobbeltoppgjør denne høsten i gruppe C. I tillegg ble de trukket mot Inter Milan, fjorårets serietoer i Italia og som har to strake seire i årets Serie A. Tsjekkiske Viktoria Plzeň kompletterer gruppen.

– Da kan vi allerede slå fast hva som blir «dødens gruppe» i år, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om gruppe C under kanalens sending under trekningen.

PS: Fredag klokken 13:00 kommer det en ny trekning enda mer spennende sett med norske øyne. Da får Bodø/Glimt vite hvem de skal møte i gruppespillet av årets Europa League. Klokken 14:30 trekkes gruppespillet til Europa Conference League der Molde og Viking torsdag kveld kjemper om en billett.