– Jeg kjører ikke fort nok da. Jeg gjør en feil i midten som det går mye tid på, men jeg kjører generelt ikke bra hele tiden, sier Kristoffersen til VG om den første omgangen.

Nordmannen er så mye som 2,32 bak leder Alexis Pinturault og nede på en 15. plass etter den første av to omganger.

– Hvordan ser du på medaljesjansene nå?

– De er «gone». Det vil jeg si, Det er dem, sier han.

Kristoffersen har 1,76 sekunder opp til Alexander Schmid på tredjeplass.

Den første omgangen i fredagens storslalåmrenn var preget av vanskelige snøforhold og det var noe Alexis Pinturault mestret bedre enn noen annen.

– Problemet er at forholdene veksler så mye. Hadde det vært likt hele veien, så kunne en gjort noe med det. Det er så vekslende av og på at det blir til en viss grad ødelagt av det, sier Kristoffersen til NRK om forholdene.

LANGT BAK: Henrik Kristoffersen var ikke i nærheten av å holde følge med de raskeste. Foto: Torstein Bøe

Med gnistrende kjøring fra topp til bunn tok Pinturault en soleklar ledelse, men etter hvert har flere løpere kommet i nærheten av franskmannen. Nærmest er Luca De Aliprandini, 40 hundredeler bak.

– Pinturault er best i storslalåm nå - klart best. Han har utstyr som funker på alle forhold, sier Kristoffersen til NRK.

Og utstyr er noe Rælingen-løperen har slitt mye med i år. I dag kjører tre av de fire raskeste på samme skimerke, Head.

Leif Kristian Nestvold-Haugen gjorde flere feil underveis og er så mye som 4,06 bak Pinturault, på en 24. plass etter at alle de beste har kjørt i den første omgangen.

– Det er en klassisk innerski på toppen som jeg drar med meg hele veien. Jeg kommer aldri inn i det. Det er lenge siden jeg har vært fire sekunder bak i en omgang, men tiden går fort når du gjør slike feil, sier Nestvold-Haugen til VG.

Fabian Wilkens Solheim var sist ut av de tre norske deltakerne i rennet og kom i mål 2,73 bak Pinturault. Det holdt til en 18. plass i den første omgangen.

– Det var tungt. Det var en kraftanstrengelse. Jeg er ikke helt fornøyd med hvordan jeg løser ting, men resultatet er helt greit. Det er mye å gå på, sier Wilkens Solheim til VG.

Den andre omgangen starter 13.30.

SUVEREN: Alexis Pinturault leder etter den første omgangen. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Henrik Kristoffersen har tatt medalje i de to siste internasjonale mesterskapene i storslalåm – sølv i OL i 2018 og gull i VM i 2019 – men den regjerende verdensmesteren har ikke fått det til å stemme i disiplinen denne sesongen.

Etter en god sesongåpning i Sölden, er niendeplassen i Adelboden hans beste storslalåmresultat i de fem siste rennene.

Der er en stor kontrast til de foregående sesongene. Senest forrige sesong vant 26-åringen storslalåmcupen.