Gulltreneren forlenget kontrakten: – Oilers er som familie

Todd Bjorkstrand blir i Oilers i to nye sesonger.

DNB ARENA: – Jeg ser frem mot fortsettelsen, sier Todd Bjorkstrand til Aftenbladet, og understreker at han er veldig glad for at kontrakten er i boks.

For fremtiden til Oilers’ gulltreneren har lenge vært usikker, med en kontrakt som bare strakte seg ut denne sesongen.

Nå er det klart at 57-åringen forblir hovedtrener også de to kommende sesongene.

– Dette var ikke en vanskelig beslutning. Oilers er som familie. Alt rundt føles som familie. Det er en godt organisert klubb, sier Bjorkstrand.

– Alle vil vinne, og målsettingen til Oilers er å vinne. Det er fantastisk å være en del av det.

Helt siden Oilers sikret seriegullet helt i starten av februar har sportssjef Pål Haukali Higson og Bjorkstrand diskutert fremtiden.

Med signaturen på plass er det en fornøyd sportssjef som møter Aftenbladet, til tross for at det ble tap på straffer mot Sparta.

– Dette er veldig bra. Vi har hatt en fin utvikling i laget. Vi ser konturen av en arbeidsstruktur som kan bygges videre på, og som vi er trygge på at vil gi gode resultater de neste sesongene, sier Higson.

Hvordan har forhandlingene vært?

– Det har vært en forholdsvis enkel forhandlingsprosess, med veldig konstruktive samtaler på faglig nivå.

Det var halvveis i lørdagens oppgjør mellom Oilers og Sparta at kontraktsforlengelsen ble offentliggjort.

Mens Oilers tok timeout på stillingen 0–2, kom det en video av Bjorkstrand som selv presenterte nyheten foran 3885 tilskuere i DNB Arena.

– Selve poenget for at vi valgte å gjøre det under kampen er for å vise at vi setter pris på dem som betaler for å komme hit, og derfor la de være de første som fikk vite det, sier Higson.

Bjorkstrand er inne i sin andre sesong som Oilers-trener. Da han tok over hadde laget gjort en av sine mest skuffende sesonger de siste ti årene, med sjette plass i ligaen, og tap i kvartfinalen i sluttspillet.

I sin første sesong ledet han laget til bronse i ligaen og semifinale i sluttspillet, før han denne sesongen igjen har ført Oilers tilbake på hockeytronen i Norge med et rekordtidlig seriegull.

– Det har vært to fantastiske år, som jeg virkelig har nydt, sier gulltreneren.

Slik ble Bjorkstrands forlengelse offentliggjort:

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.