– Hvis det var opp til meg så vil jeg egentlig ikke spille mer, for å være ærlig.

Det sier Kyrgios i podkasten «On Purpose», gjengitt av BBC.

Australieren gikk glipp av alle de fire Grand Slam-turneringene forrige sesong, og i helgen bekreftet han at den første kommende sesong også ryker.

På grunn av skader deltar han ikke på hjemmebane i Australian Open i januar.

– Jeg må fortsette å spille. Jeg har så mye mer å gi, men jeg føler ikke for å spille lenger, sier 28-åringen.

– Det er vanskelig. Jeg er sliten. Jeg er lei av å spille tennis, forteller han åpenhjertet.

  • Fikk du med deg denne fra Kyrgios?

På grunn av ulike skader i håndledd, knær og føtter ble 2023 langt unna sesongen Kyrgios hadde året før. I 2022 nådde han sin første Grand Slam-finale – i Wimbledon – og var rangert som nummer elleve i verden.

Skadene har gjort at han har gått gjennom tre operasjoner og Kyrgios forteller i podkasten at han er «sliten».

– Jeg er bare 28 år gammel og jeg har alltid ønsket meg en familie og ikke være i smerte. Jeg kan ikke gå uten å ha det vondt når jeg står opp. Det er tøft, forteller han.

– Jeg ville hatet å gå gjennom nok en operasjon eller noe lignende. Jeg tror jeg har nivået inne til å ha ett eller to gode år til, og det er det.

– Jeg tror jeg vil være i fred med alt jeg har oppnådd, og jeg må bare si til alle der ute som ønsker at jeg skal spille mer – dere må bare akseptere at jeg ikke kommer til å spille lenger, sier Kyrgios.

Til sammenligning la tennislegenden Roger Federer opp som 41-åring. Blant de største aktive spillerne nå er Rafael Nadal 37 år, mens Novak Djokovic er 36.

  • Har du fått med deg denne frekkisen fra Casper Ruud?