Det skriver TV 2, som var tilstede i bilen til sportssjef Kurt Asle Arvesen da ulykken skjedde.

27 år gamle Jonas Abrahamsen trente spurtopptrekk da kjedet trolig hoppet av i rundt 70 km/t. Abrahamsen stupte i asfalten ved spanske Altea, der Uno-X nå er på treningsleir.

– Ganske heftig

Han skal så ha blitt liggende urørlig på bakken i flere minutter. Støtteapparatet og lagkameratene var raskt på stedet, og oppdaget at han hadde svelget tungen. Søren Wærenskjold og Tord Gudmestad måtte bruke makt for å hjelpe sin lagkamerat med å få frie luftveier.

– Det var ganske heftig. Tungen hadde sklidd bak i halsen og kjeven var låst. Vi måtte være to for å komme inn i munnen hans, forteller Wærenskjold til TV 2.

Han beskriver hendelsesforløpet slik:

– Jeg hørte bare et brak bak meg i spurten, og jeg er ganske sikker på at det var kjedet som hoppet av. Jonas ble kastet rundt i luften og var bevisstløs da vi kom bort til han. Heldigvis slo hjertet, men vi hørte at han ikke klarte å puste ordentlig. Det første jeg tenkte da var at vi måtte sikre frie luftveier, forteller Søren Wærenskjold.

– Alt ser bra ut

– Da det skjedde var jeg veldig konsentrert, men etterpå var jeg ganske skjelven. Dette er ikke noe man vil oppleve ofte, legger han til overfor kanalen.

Etter relativt kort tid, ankom politi og to ambulanser ulykkesstedet, skriver TV 2.

På sykehuset ble det konstatert at Abrahamsen slapp heldig unna.

– Jonas er OK. Han har tatt røntgen og fått scannet hodet. Alt ser bra ut, men de holder ham på sykehuset for observasjon, sier lege Rory Nolan til TV 2.

Fædrelandsvennen har mandag kveld forsøkt å få tak i Søren Wærenskiold uten hell.