– Jeg måtte finne Kristoff og folkene mine, og så er det litt «cowboy» hele veien inn. Da tenkte jeg at jeg får være litt cowboy jeg også, sier Søren Wærenskjold til VG.

Jasper Philipsen var best på spurten inn til Bayonne - mens Wærenskjold og Uno-X-kaptein Alexander Kristoff måtte nøye seg med 15.- og 14.-plass.

Inn på de siste kilometerne til målstreken i Bayonne ble det heftig kamp om posisjonene i feltet og Wærenskjold lå lenge og knuffet med franske Bryan Coquard.

Etter målgang plukket TV-bildene opp en konfrontasjon mellom de to, der Coquard ropte «idiot» i retning Uno-X-rytteren.

– Jada, da sa jeg bare at «jeg er dobbelt så stor som deg», og da svarte han ikke. Så da fikk vi avgjort det, sier Wærenskjold til VG.

BARE NESTEN: Søren Wærenskjold og resten av Uno-X-laget fikk det ikke til å stemme i massespurten. Foto: Anders K. Christiansen/VG

Mandalitten forteller at det var fullt kaos i feltet på vei inn til Bayonne, og at han fikk seg noen smeller i forsøket på å beskytte Alexander Kristoff.

Til slutt følte han for å «ta igjen på noen».

– Jeg burde kanskje vært litt mer ydmyk og sagt unnskyld, men Coquard kommer jo til meg rett etter målgang når jeg er litt «fyrt opp». Da er det kanskje ikke de smarteste svarene som kommer, men jeg får si unnskyld nå, oppsummerer Wærenskjold.