– Jeg har hørt så mye rart på alle pressekonferanser om T-skjorter, andre presidenter, fotballbaner og kunstgress, politikk og regjering og alt mulig. Vinn fotballkamper.

– Vinn disse jævla fotballkampene. Det er jobben du har med det norske landslaget. Så langt så har det vært . . . han ble jo solgt inn som en Gud av alle mediene, og det er fortsatt mange medier som har det sånn. Det er greit det, men lever resultat da. Jeg vil se dem, var blant Rekdals krystallklare meldinger.

Solbakken fikk spørsmål om Rekdals uttalelser på en pressekonferanse dagen etter 4–0-seieren mot Kypros.

– Jeg bruker ikke tid på ham. Jeg synes det taler for seg selv, sier Solbakken og fortsetter:

– Uten at det sunne engasjementet jeg og spillerne hadde i forhold til Qatar, tror jeg det hadde vært en uting for norsk fotball. Noen ganger er det ting som er større enn fotball. Både i forhold til menneskerettigheter og det politiske bildet. Jeg har forståelse for at noen ikke følger med på det.

– Men noen ganger er du forpliktet i den rollen til å være med og ta standpunkt i den diskusjonen. Jeg er sånn laget, at jeg mener at jeg skal mene noe og skal ta del i en diskusjon, det er da jeg mener ting er større enn fotball, og at vi kan og må og skal medvirke.

Se Rekdals tirade mot landslaget her:

Solbakken sier at pandemien også var noe han følte han måtte engasjere seg i.

– Coronasituasjonen - hva den utsatte barn og ungdom som spiller fotball for! Jeg er ansatt i NFF, jeg har en jobb som kanskje blir hørt og i hvert fall kommentert. Noen ganger har du en plikt til å ytre deg om noe annet enn 4–4–2.

– Jeg er ikke interessert i om han mener det. Jeg snakker bare om hvilket ansvar jeg mener jeg har. Jeg tror ingen i den norske landslagsleiren har beskyldt meg for ikke å være forberedt til en trening eller et møte eller en fotballkamp:

– Har du en annen tilnærming til hvilke saker du kommenterer nå enn da du først startet som landslagssjef?

– Jeg har en politisk ledelse over meg. En generalsekretær og en president som er på jobb.

– Hva tenker du om de fra «Stopp oljeletingen» som stormet Ullevaal sist?

– Jeg er usikker på om det er riktig måte å vise sitt engasjement på.

Norge vant torsdag kveld 4–0 over Kypros - og dermed lever EM-håpet fortsatt. Søndag kl. 20.45 er Spania motstander i en kamp som blir helt avgjørende for om Norge kan komme til EM-sluttspillet gjennom ordinær kvalik. Spanjolene slo Skottland 2–0 torsdag kveld.

– Jeg fikk bekreftet mye av det vi vet om Spania fra før. De er flinke med ballen, sier Solbakken.

– Det kom inn inn et par nye bekjentskaper underveis.

På spørsmål om det blir mange endringer på laget fra Kypros til Spania-kampen, svarer Solbakken:

– Nei. Men noen.