• Årets første tap mot nettopp Strømsgodset. Lillestrøm svarte med seier mot Kristiansund i neste kamp.

  • Neste tap kom mot Viking. Romerikingene svarte med seier mot Odd.

  • Det tredje tapet kom mot Jerv. Lillestrøm svarte med seier mot Sandefjord.

  • Tap nummer fire kom mot Vålerenga sist helg. Lørdag slo de gul-sorte tilbake med seier over Strømsgodset. Attpåtil på legenden Tom Lunds 72 årsdag.

– Gutta er flinke til å nullstille. Og passe hevngjerrige. Det er en fin gjeng, sier LSK-trener Geir Bakke om det.

– Vi gjør en god kamp fram til de scorer. Det blir litt kaos etter, fortsetter han.

Fem minutter på overtid - i kampens siste sekund - satte nemlig Strømsgodsets Jonathan Braut Brunes ballen i tverrliggeren. Så nær var de poeng.

– Vi kunne ha fått med oss poeng på slutten, konstaterer Strømsgodset-kaptein Gustav Valsvik når vi snakker om «nesten-ranet».

– Jeg er stolt over at vi klarer å komme tilbake så bra etter en dårlig 1. omgang.

– I dag gjør vi lenge en veldig god kamp, sier Lillestrøms og banens bestemann, Magnus Knudsen, til VG.

Han er utlånt fra russiske Rostov fram til sommeren 2023 og vil ikke si noe mer om hva som eventuelt vil skje etter det.

– Unødvendig

– Det var unødvendig de siste ti minuttene, vi skulle ha drept kampen før. Vi skulle ikke ha gjort det spennende, sier Lillestrøms Gjermund Åsen til Discovery+ etter at Strømsgodset var uhyre nær å utligne på slutten etter at vertene hadde dominert fullstendig tidligere i matchen.

Samme Åsen snek seg inn på bakre stolpe og bukket inn 1–0 for Lillestrøm etter 13 minutter. Yildren Ibrahimaj fikk veldig god tid til å legge inn en perfekt ball. Da hadde vertene allerede rukket å ha et par fete sjanser.

Det skulle ikke stoppe der. 2–0 kom rett før pause da Vetle Dragsnes headet ballen i en vakker bue over og rundt Godset-keeper Viljar Myhra og i nettet. Innlegget kom fra Magnus Knudsen, som hadde briljert i hele omgangen.

– Vi sliter både med og uten ball, fastslår Strømsgodsets Kristoffer Tokstad til Discovery+ i pausen.

– Vi må finne på noe annet i 2. omgang.

Lillestrøms Vetle Dragsnes derimot er fornøyd ved sidebytte:

– Vi er gode med ball, flinke til å variere og får godt trykk på dem.

Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Lund sier før 2. omgang at «vi gir bort for mye rom» og at «vi har en del å ta tak i».

Men Lillestrøm fortsatte å presse, og det var fullstendig enveiskjøring. Den hjemvendte sønn, Thomas Lehne Olsen, var nær flere ganger, men står fortsatt uten scoring. Til slutt la han seg paddeflat, med ansiktet vendt mot gresset. Gjermund Åsen stormet til og dro ham opp.

– Det sniker seg inn en liten usikkerhet, sier Discovery+-ekspert Jonas Grønner om Lehne Olsens manglende mål. Et kvarter før slutt overlot han plassen til Holmbert Fridjonsson.

– Thomas gjør en veldig god kamp. Han er sylskarp i bevegelsene Han kommer til mange sjanser, og målene kommer. Han må bare fortsette, sier LSK-trener Geir Bakke.

LSK-spillerne sto til tider i veien for hverandre i iveren etter å få flere scoringer, og Viljar Myhra i Godset-buret gjorde seg godt fortjent til lønnen. I den grad trener Geir Bakke hadde noe å bekymre seg over, var det effektiviteten.

Jaktet poeng

Og det kunne ha gått riktig ille for Lillestrøm, for etter 79 minutters spill reduserte Gustav Valsvik til 2–1 etter et innlegg som få gjør etter Herman Stengel og Strømsgodset fattet nytt håp.

– Godset kan takke høyere makter for at de fortsatt er med i kampen, sier Discovery+-ekspert Grønner.

Plutselig var det Godset som jaktet poeng etter å ha blitt rundspilt i nesten 90 minutter. LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen fikk indirekte frispark mot seg innen 16-meteren for å ha brukt for lang tid med ballen, men Herman Stengels skudd gikk rett i blokka.

Lillestrøm og Strømsgodset har aldri spilt 0-0 mot hverandre. Det til tross for at dette var det 57. møtet i serie- og cupkamper siden 1966.