Saken oppdateres!

Hun sliter med sår hals melder Skiforbundet lørdag morgen, bare noen timer før 15 km klassisk fellesstart i Val di Fiemme klokken 11.30.

Det er naturligvis en stor smell for Norge og Slind. Slind vært en av pallkandidatene på lørdagens etappe og kunne blandet seg inn høyt i sammendraget. Tour de Ski avsluttes med «Monsterbakken» søndag.

Før de to siste etappene er Slind nummer seks i sammendraget, som Norges nest beste – 1.02 minutt bak leder Jessie Diggins. Men det var bare 18 sekunder opp til Kerttu Niskanen på annenplass og ti sekunder opp til Jonna Sundling på tredjeplass.

I tillegg til prestisje og en god plassering, kjempet Slind om hundretusener i premiepenger. Vinneren av Tour de Ski får rundt en million kroner, mens en femteplass gir cirka 250.000 kroner.

Heidi Weng er Norges store håp i Tour de Ski. Hun ligger på 4. plass – 57 sekunder bak Diggins. Hun pleier å trives bra i både Val di Fiemme og opp «Monsterbakken».

Sykdom har herjet i langrennseliten denne vinteren, og en rekke løpere har fått mistet eller måtte bryte touren grunnet sykdom: Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Tiril Udnes Weng, Didrik Tønseth, Ben Ogden, Ebba Andersson og Lotta Udnes Weng er noen.

Også Anne Kjersti Kalvå brøt touren før løpene i Val di Fiemme etter skuffende resultater.