Ingvild Flugstad Østberg fikk en stor luke før mål og gikk Norge inn til seier på søndagens lagsprint i Nove Mesto.

Gjøvik-jenta ble vekslet ut i løypa som nummer to av Maiken Caspersen Falla. Ett rykk midtveis på sisteetappen ga Østberg en avstand som ingen maktet å tette.

Hun sikret norsk triumf 3,8 sekunder foran den finske duoen Mona-Lisa Malvalehto og Aino-Kaisa Saarinen. Det var helt likt mellom Finland, Russland og Norge ved siste veksling.

– Jeg hadde gode ski, og det var en meget god følelse å kunne dra fra Saarinen. Det var godt å vinne her sammen med Maiken, sa Østberg ifølge NRK.

Russerne Jevgenia Sjapovalova og Julia Ivanova tok tredjeplassen.

Sprinttrener Roar Hjelmeset var imponert over Østbergs prestasjon søndag.

–Det Ingvild gjorde på slutten var meget sterkt. Hun har hatt en veldig god form i det siste, og i motsetning til i går hadde hun is i magen. Som vi kunne se i dag, er Ingvild hurtig og har god utholdenhet, sa Hjelmeset til NTB.

Kathrine Rolsted Harsem og Celine Brun-Lie utgjorde det norske 2.-laget. De var 26,7 sekunder bak Caspersen og Østberg og endte som nummer fem.

– Kathrine er sprek, men hun hadde ikke helt gode ski i dag. Celine fikk litt problemer og var ikke 100 prosent. Hun ble sliten, men sto bra, sa Hjelmeseth.

(©NTB)