Mats Solheim forlot Sogndal etter forrige sesong for å prøve lykken i svenske Kalmar FF. Lørdag skadet han seg alvorlig i treningskampen mot AIK og går glipp av hele den allsvenske sesongen.

– Det er alltid noen som får skader. Denne gangen var det meg, sier Solheim til bt.no.

Det er 24-åringens andre langtidsskade i karrieren. Første gangen var han borte over et halvt år med noe som kalles «bone-bruise».

Operasjon

Mandag var han til undersøkelse og fikk bekreftet sine verste mistanker. Et røket korsbånd betyr operasjon og lang opptrening.

– Det er en skade i det fremre korsbåndet. Vi skal prøve å få en operasjon så fort som mulig. Rekonvalesenstiden er normalt ni-ti måneder, sier Kalmars fysioterapeut Kjell Svensson til Barometern.

Dermed er sesongen over for Solheim, før den i det hele tatt kom i gang.

Kneet sviktet

At Solheim er en tøffing har de fleste som følger norsk fotball fått med seg. Lørdag var det svenskene som ble imponert – og kanskje litt skremt. Solheim spilte videre med røket korsbånd.

– Jeg fikk ikke satt foten ned skikkelig. Kneet kollapset, men det var akkurat som det kom seg, så jeg spilte videre. Etter 10-15 minutter kollapset det igjen. Da var det bare å løfte armen og si at jeg måtte ut, sier Solheim.

Ventetiden fra kampen lørdag til undersøkelsen mandag ble en blanding

– Jeg hadde troen jeg, for legene sa at kneet var stabilt og jeg ikke hadde så veldig mye hevelse. Da jeg sa at det var akkurat som om noe knakk inni kneet, så var ikke det et så godt tegn. Jeg var forberedt på at det kunne være korsbåndet, sier Solheim.

Ingen planer

Det betyr at Mats Solheim kommer til å få atskillig mer helgefri i sitt første år i Sverige enn han hadde planlagt. Han har ikke rukket å tenke hva han skal gjøre fremover.

– Jeg kommer til å være her i Kalmar mye, i hvert fall, men jeg vil forsøke å være litt hjemme også. Det er viktig med litt variasjon under en sånn periode. Jeg vet at opptrening ikke akkurat er det mest spennende vi gjør, sier han.

Frem til uhellet var ute lørdag, har Solheim gjort et godt inntrykk i Kalmar. Han har spilt alle treningskampene.

– Jeg håper de har sett nok til å se at jeg ikke er noe tabbekjøp, sier Solheim.

Langtidsskade før han har spilt sin første obligatoriske kamp for Kalmar er naturligvis ikke ideelt.

– Samtidig kunne dette ha skjedd i høst, da jeg sto uten kontrakt. Det er aldri noen god tid å få en korsbåndskade på, men andre spillere har vært gjennom det før, og kommet tilbake. Det som skjedde med Knut Torbjørn Eggen setter dette i perspektiv. Jeg kan heller gå rundt og ha vondt i kneet i et år, sier Mats Solheim.