Aksel Lund Svindal har overraskende mest lyst til å legge opp om vinteren.

Det fortalte han til komiker og programleder Bård Tufte Johansen da alle Skiforbundets stjerner i alle disipliner var samlet til pressetreff på Ullevaal onsdag.

Svindal satt i sofaen sammen med Therese Johaug, Line Jahr, Alexander Aurdal og Rune Velta.

Dette er den første vinterdagen, og forbundet ville markere de ved å innby til møte med skistjerener i de ulike grenen alpint, langrenn, hopp, freestyle, kulekjøring, kombinert, randonee og telemark.

Det var da Svindal fikk spørsmål om hva som var årsaken til at han ville gi seg at han sa:

— Maset, svarte han.

De fleste utøvere synes det er mest stas å konkurrere, vise hva de er gode for etter måneder med trening, men for Svindal er det annerledes.

— Jeg liker ikke maset, sier veteranen, som synes det er pes å være i fokus – også fra pressen. Men han skjønner at det må til, og han legger derfor ikke opp.

Han mente også at det var tøft hvis det hadde gått dårlig i en konkurranse, og med alt dettrøkket som pågår da

For andre utøvere er det forberedelser til ny sesong som er det verste.

Therese Johaug sier det slik:

— Det verste er rett etter sesongen. Det å ha motivasjon til å starte opp på nytt. Jeg har jobbet veldig lenge i en sesong, og så er det å starte opp på nytt igjen. Jeg kjenner at når du går inn i Sørkedalen og det pissregner i mai, da er det tungt.

Freestyleutøveren Alexander Aurdal meldte følgende:

— Det skal mer enn en kjip dag for å legge opp. Alle har hatt en kjip og dag kaster skiene i veggen. Det må være gjennomtenkt hvis man skal gi seg.