KRISTIANSAND: Spilleren kommer fra Nigeria og er i utgangspunktet en møtende spiss, men kan også fungere som offensiv midtbanespiller. Austin Ikenna spiller for AFC Leopards i den kenyanske toppserien. Tidligere har Ikenna spilt i Tunisia.

Forrige uke gjestet Ikenna Aalesunds treninger etter et tips av tidligere Molde-spiller André Schei Lindbæk, som er spillerens agent. Spissen skal ha sin første trening med Start mandag formiddag, etter at han kom til byen søndag.

— Vi har en del interessante spillere som testes i sommer. Ikenna er en av disse - vi er spent på hvordan han vil gjøre det på treningene med oss, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, til klubbens hjemmesider.

Ifølge Aalesund-trener Trond Fredriksen gjorde spissen seg ikke bort på sunnmøringenes treninger, og kan minne om Leke James i spillestilen.

– Vi kommer ikke til å hente ham nå. Det har litt med økonomi å gjøre. I tillegg er vi godt forspent i angrepet. Samtidig har Austin imponert og vist spennende kvaliteter, så vi utelukker ingenting. Vi vil gjerne se ham mer, så det kan godt hende at han kommer til å trene mer med oss senere, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til Sunnmørsposten før helga.

Forrige uke trente Gael Etock, tidligere Barcelona-, Chelsea og Sporting-spiller, med Start, mens uka før ferien var det hele fire afrikanske prøvespillere ved siden av at Vindbjart har hatt flere spillere på besøk hos Start.