TRONDHEIM (adressa.no): — Det har vært en tøff reise, og vi er ikke i mål. Vi er i ekstraomgangene, og straffekonkurransen kan komme i 2016. Men det tærer på i hele organisasjonen, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug til RBK-årsmøtet torsdag kveld - og tenkte på at den tøffe spareprosessen klubben har vært gjennom de siste årene.

Under årsmøtet presenterte Dyrhaug budsjettet for 2015, som er omtalt flere ganger, og som skal gå i null. Det etter å ha gått 15, 9 mill i minus i 2014, nesten ti mill svakere enn budsjettert.

— Samtidig er vi en veldig solid klubb i forhold til mange andre, fortsatte hun - og tenkte på at Rosenborg for 2015 legger fram et budsjett med planlagte inntekter for snaue 160 millioner kroner.

78 mill til sportslig satsing

Men: I det samme budsjettet er det kuttet vanvittig fra toppåret 2009, som er toppåret i klubbens historie. Rosenborg satset liv og lemmer for å ta tilbake hegemoniet i norsk fotball — og lyktes å ta tilbake seriegullet.

Men i Europa sviktet det, og dette kostet. Driftskostnadene i konsernet i 2009 endte på 246 millioner kroner i 09. I 2015 skal tallet være 162 millioner.

Ett tydelig eksempel på den nye hverdagen er satsingen i sportslig avdeling. I 2009 lå det 121 millioner kroner tilgjengelig kun for sportslig satsing.

I 2015 blir tallet 78 millioner.

Det betyr fem år hvor kostnadsnivået er redusert med 85 millioner kroner i budsjettet, men hvor det altså igjen må spares ytterligere.

10 millioner ned i lønn

Planen er å redusere kostnadene fra 2014 med totalt 12 millioner kroner.

  • I 2015 skal lønnsbudsjettet i sportslig avdeling ned med ti millioner kroner, fra 84 til 74 millioner kroner.

  • RBK kutter ut RBK arena, og kutter dermed utgiftene de har hatt med å holde møter og konferanser.

  • RBK shop er også under lupen etter å ha gått kraftig i minus i flere år.

— Vi kutter hele tiden, men vi har en del avtaler. Og som arbeidsgiver må vi forholde oss til en del ting. Vi må ta en del av disse kostnadene gjennom naturlige avganger og en del andre poster, sa Dyrhaug under møtet.

Og fortsatte:

— Det har vært en tøff reise for de ansatte, og jeg berømmer de som har vært her lenge. Fra å være en klubb med god råd til de omstillingene vi har vært gjennom. Det er tæring etter næring nå.

Det går for øvrig mot et svært rolig årsmøte.