MARBELLA: I likhet med Rosenborg står Molde uten seier så langt i 2010. Laget har null poeng mot RBKs ene i Copa del Sol, uten at det har gått særlig utover selvtilliten til Magne Hoseth og resten av laget.

— Jeg blir ikke stressa selv om seirene uteblir, det tror jeg ikke det er mange i MFK som blir. Dette er oppkjøring til sesongstart og vi skjønner at vi ikke kan matche de lagene som skal ut i e-cupen snart , sier Hoseth.

Han hadde imidlertid håpet på litt bedre resultat mot Kalmar.

— Det er den kampen som irriterer meg litt. Vi har alltid hatt gode resultat mot svenske lag, sier midtbanespilleren.

Full oversikt:

Slitne bein

Mot Rosenborg handler det om prestasjon mer enn resultat, mener Hoseth.

— Gjør vi jobben vår, kan vi vinne. Uansett er dette bare en treningskamp, og vi tar det for det det er: sesongforberedelser.

- Er dette kampen ingen ville spille, men som likevel hadde vært fint å vinne?

— Ja, det stemmer nok bra. Det hadde vært artig med annen motstand når vi først deltar i en turnering med internasjonal motstand. Men slik det er nå, er alt før sesongstart mot RBK 14. mars egentlig «ubetydelig» resultatmessig.

Hoseth innrømmer også at det er flere slitne bein i Molde-leiren nå.

- Vi har spilt fire kamper på 11 dager. Klart, det er ikke mer enn de spiller i England, og vi må bare tåle det, men vi kommer rett fra en tung treningsperiode, så det merkes. Og det gjør det nok for de andre lagene også.

Om det ikke blir seier mot Rosenborg i dag, mener Molde-profilen fortsatt at klubben har hatt godt utbytte av oppholdet i Marbella.

- Vi har møtt god motstand og fått god trening , konstaterer Hoseth.

Web-TV:

RBK hviler spillere

Rosenborg tar også konsekvensen av et tett kampprogram, og lar de med minst spilletid få slippe til i jumbofinalen.

- Tanken har hele tiden vært at de som har spilt lite skal brukes i den siste kampen , sier Erik Hamrén.

RBK-treneren vil ikke overbelaste spillere, uansett om det handler om å unngå sisteplass eller om seier mot en "erkerival".

— Vi gambler ikke med noens helse i oppkjøringen, sier Hamrén.

Han observerte slitne bein i 1-1-kampen mot Elfsborg, men så også det samme i oppgjøret mellom OB og CSKA Moskva tidligere på kvelden.

— Så det er ikke bare vi som merker kampprogrammet. Samtidig er det godt å se at de av våre spillere som har hatt god kontinuitet på treningen sin klarer seg bra fysisk, sier svensken.

RBK har i likhet med Molde bare en svipptur hjemmom i helgen før turen går til La Manga og nye treningskamper står i kø.

— Det blir mye restitusjon og behandling av slitne spillere nå, sier Hamrén.

Nasjonale oppgjør

Plasseringskampene i turneringen blir for øvrig rene nasjonale oppgjør, med unntak av CSKA Moskva (Russland) og Sjakhtar Donetsk (Ukraina) som møtes i finalen.

Mens RBK og Molde gjør opp om de to siste plassene, møtes de svenske lagene Kalmar og Elfsborg i kampen om femte- og sjetteplassen. FC København og Odense kjører dansk duell i bronsefinalen.

De norske og svenske lagene spiller i ettermiddag, mens finalespillet og hvem som stikker av gårde med pengepotten, som består av 2 millioner svenske kroner totalt, avgjøres i morgen.