Belgierne trengte bare ett poeng i Zagreb for å vinne gruppe A, men gikk offensivt ut og tok sin åttende seier av ni mulige. Laget er fortsatt ubeseiret før den siste kvalifiseringskampen mot Wales (hjemme) tirsdag.

Lukaku har de siste ukene vist sterk scoringsform for Everton i Premier League. Den nøt også Belgia godt av mot Kroatia. Etter et kvarter ordnet kraftspissen 1-0, mens han doblet ledelsen sju minutter før pause.

— Jeg er veldig glad på vegne av laget. Vi trodde hele tiden på oss selv, og nå har vi klart å kvalifisere oss, sa Lukaku etter seieren.

Annenplass

Manchester City-stopperen Vincent Kompany er for tiden ute med skade, men Belgia klarte seg godt i forsvar selv om Niko Kranjcar reduserte for hjemmelaget i sluttminuttene.

Kroatia var før kampen allerede sikret annenplassen i gruppen. Det gir trolig laget to omspillskamper i november om en VM-plass. Serbia, Skottland, Makedonia og Wales er slått ut.