GEPA-0906081236A - BERN,SCHWEIZ,09.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Niederlande vs Italien. Bild zeigt Andre Ooijer, Ruud van Nistelrooy und Khalid Boulahrouz (NED). Keywords: Fussballeskorte.Foto: GEPA pictures/ Walter Luger Foto: GEPA pictures/ Walter Luger

Nederland spiller med sørgebind

<p>Nederland slår ring rundt Khalid Boulahrouz og spiller med sørgebind i EM-kvartfinalen mot Russland lørdag.</p>

Publisert:

Boulahrouz ble rammet av en tragedie onsdag. Dagen etter at hans gravide kone hadde sett ham hjelpe Nederland til den tredje strake seieren i gruppespillet, ble hun i all hast brakt til sykehus i Lausanne. Der ble datteren Anissa født, men hun var ikke sterk nok til å overleve.

Sabiah Boulahrouz var gravid i femte måned.

Khalid Boulahrouz kom egentlig ikke med i Nederlands EM-tropp, men han ble kalt inn da Ryan Babel meldte skadeforfall rett før turneringen. Han har spilt fra start i alle lagets kamper så langt, den første som midtstopper og de to neste som høyreback. Han har erklært seg klar til kamp også lørdag.

– Det er en veldig vanskelig situasjon for Khalid, men han har sagt til meg at han er klar til å spille. Han sa «jeg er fotballspiller, og jeg er tilgjengelig lørdag», sier landslagssjef Marco van Basten.

– Vi har et felles mål, og Khalid har sagt at han vil være med på å nå det. Han har vist sin sterkeste side, sier lagkaptein Edwin van der Sar.

(©NTB)

Publisert: