Hødd-kaptein Fredrik Klock føler at presset ligger mest på hjemmelaget Moss under morgendagens seriekamp på Melløs, dit Hødd kommer på besøk. Ilikhet med første serierunde er det altså østfoldmotstand for Ulstein-fotballens stolthet.

Sarpsborg Sparta gjestet Høddvoll i første serierunde og måtte gjøre vendereis med 0-2. Hødd håper sjølsagt å kunne innkassere en ny tre-poenger, men det vet kaptein Klock kan bli svært vanskelig.

— Jeg vil tro Moss går knallhardt ut siden de bare klarte 1-1 mot Sandnes Ulf i seriepremieren. Da gjelder det for oss å holde unna den første halvtimen før vi sjøl kan etablere eget spill. Ikampen mot Sarpsborg Sparta var det ikke spesielt vakkert spillt, men vi fikk med oss to scoringer, null baklengs og tre poeng. Vi framstod som et solid kollektiv, og så får vi heller vise fram bedre spill senere i sesongen, sier Klock videre.

Ikke skremt

- Dere er bedre trent enn i fjor?

— Ja, det virker som om alle har lagt ned et godt stykke arbeid i vinter. Vi vet at 1. divisjonskampene gjerne blir en krig med mye duellspill og løping. Moss har vi sett på video denne uka og de er et godt organisert lag. Men de var ikke skremmende gode og vi skal gi de hard motstand, lover Hødd-kapteinen.

- Hvordan er det å være kaptein, det gir økt ansvar?

— Ja, men jeg synes det er kjekt å ta dette ekstra ansvaret. Jeg må gå foran og lede troppene. Og hjelpe til også utenfor seriekampene og se til at alle trives i gruppa. For tida er stemninga meget god, sier Klock. 26-åringen har også tidligere vært kaptein, som juniorspiller i Alesunds FK og da han som 20-åring var et drøyt halvår i Lillehammer FK.

For tida er Klock i innspurten av studier på Høgskolen i Ålesund der han studerer eksport/markedsføring. Han bor i Spjelkavika og er en Hødd-spillerne som pendler til Ulsteinvik for trening og kamper.

Bakromspillere

- Vil dere framstå med kynisk defensiv spillestil på Melløs?

— Tror vil blir presset i starten, men vi har dyktige bakromspillere i Joachim Magnussen, Eivind Michael Myklebust og Andreas Sørgård Olsen. De kan skape sjanser med sin fart, tror Fredrik Klock. Som kan melde om en tilnærmet skadefri stall. Anders Vaagen sliter med litt kneproblemer, og er usikker foran turen til Østfold.