ROMA: Han brukte tiden foran gårsdagens 2.-rundekamp mot Hajduk Split til å ta nok et oppgjør med Semb gjennom pressen. Carew snakket i store bokstaver og titler i Norges største avis — om sin egenverdi og hvor sårt hans kompetanse og ferdigheter vil bli savnet mot Spania.

Ordinær Carew

Men da han tok på seg fotballsko og løp ut på Olympiastadion i Roma-drakt i går, var han ikke like giftig. For Carew spilte en ordinær kamp da han slapp til på topp i Roma-angrepet i går. Han bekreftet én ting mer enn noe annet: Han trenger kamptrening.

Oppgjøret indikerte at Carew ennå ikke er i toppslag. Kanskje like greit, så slipper i alle fall landslagssjef Nils Johan Semb og Fotball-Norge gremme seg over at nasjonen mangler en superspiss i toppform til Spania-kampene. Det ville blitt verre for Semb å sove om nettene, dersom Carew hadde glitret og goalet i går...

Romas nummer 23 maktet ikke å følge opp suksessen fra forrige Serie A-runde. Da kom han kom inn som innbytter de siste tolv minuttene og scoret 2-0-målet mot Reggina.

Vertene i Den evige stad scoret seiersmålet på overtid ved innbytter Antonio Cassano og skaffet seg et godt utgangspunkt for avansement. En middels Carew var involvert da han stusset ballen videre til Cassano.

Svidde tre sjanser

John Carew spilte hele kampen og svidde av tre gode sjanser med hodet. Den første kom allerede etter sju minutters spill. Og tilbudet var av det fete slaget. Den høyreiste nordmannen mottok et innlegg fra Emerson, men Carews heading fra åtte-ni meter var for dårlig plassert, slik at Hajduk Split-keeperen fikk reddet og slått til corner. Den andre muligheten kom etter vel en halvtimes spill, også denne gangen var Norges mest omstridte fotballspiller frempå med hodet - etter hjørnespark.

Uten uttelling

Den tredje kom et kvarter ut i 2. omgang. Carew fikk ballen innenfor femmeteren, men klarte aldri å sette hodet til ballen - det hele så noe klønete ut.

Til Carews forsvar må det legges til at Hajduk Split var full i tjuvtriks. John ble holdt i trøyen hele kampen.

Kvalitetene ikke brukt

Ellers fikk 24-åringen fra Lørenskog heller lite til. Til tross for at Roma dominerte spillemessig hele kampen. Carew var ikke mye involvert. Noen ganger var han uheldig med touchen og viste at han ikke har all verdens med kamptrening etter skadeavbrekket. Roma kjørte seg ofte fast gjennom midten, i stedet for å utnytte Carews kvaliteter i luften og foran boksen med innlegg fra kantene. Litt for ofte endte Carew opp som møtende spiss, og for sjelden ble han spilte gjennom i bakrommet langs bakken. Det ble for mange støttepasninger. Slik fikk han eller ikke utnyttet musklene eller rykket han besitter.