— Nei, jeg har litt å gå på, sier Aalvik Grimsbø til Adresseavisen.

— Hæ, sier hun det?, sa Marit Malm Frafjord forbauset da hun hørte hva Norges beste målvakt hadde sagt om seg selv.

Kari Aalvik Grimsbø hadde da sluppet inn kun ti mål i den halvtimen hun spilte. I tillegg serverte hun langpasninger med millimeterpresisjon til Norges lynraske kantspillere Camilla Herrem og Amanda Kurtovic. Etter pause overtok Silje Solberg mellom stengene.

— Kari sto jo kjempebra. Hun fortsetter fra der hun slapp i OL. Hvis hun mener at EM-formen ikke er der ennå, da blir det vanskelig for motstanderen, smilte Malm Frafjord som også storspilte da Danmark ble slått greit 31-25 i den siste turneringen før EM i desember.

Med sju mål på åtte forsøk ble hun Norges toppscorer og viste at Norge har et strekspill å regne med i angrep selv om Heidi Løke er gravid og uaktuell for EM.

— Det var artig med en god kamp, oppsummerte Malm Frafjord.

Marit Malm Frafjord storspilte mot Danmark i Stavanger. Foto: NTB Scanpix

Om Kari Aalvik Grimsbø var forsiktig når hun beskrev sin egen prestasjon, var hun rausere med rosen av strekspiller Malm Frafjord.

— Hun er rå. Det var en prestasjon som viser hvor god hun er, sa Aalvik Grimsbø om lagvenninnen.

- Men hva synes du om din egen innsats?

— Det er en start. Jeg var litt spent på forhånd. Jeg føler at jeg har litt å gå på. Systemet er ikke helt 100 prosent, sier Györ-keeperen.

Nå håper hun på stigning i samspillet med forsvaret i helgas kamper mot Frankrike og Russland.

— Jeg håper at vi får til bedre timing. At vi har funnet bedre rytme i spillet vårt og at de gode periodene varer lenge, avslutter Kari Aalvik Grimsbø.