United har ikke vunnet der på de ni siste sesongene. Det koker før kvartfinalen i mesterligaen. Chelsea er oppe i bra fart etter en fæl periode i november og desember.

Da tapte laget tre ganger og spilte tre uavgjorte kamper. Der gikk trolig toget med tanke på ligagullet. United har et grep på tabelltoppen med sju poengs ledelse til Arsenal (én kamp mindre spilt).

Denne gangen handler det om fotballens nest gjeveste trofé bak VM-tittelen. Det har United vunnet tre ganger (1968, 1999 og 2008). Kaptein Nemanja Vidic vil ha mer.

– Vi har spilt godt mot Chelsea de to-tre siste sesongene, men ikke fått så gode resultater. Kanskje vi skal spille dårligere? Kanskje det gir oss et bedre resultat? Vi har hatt uflaks noen ganger, sier Vidic.

– Chelsea er et meget rutinert lag. De vet hvordan de skal spille, spesielt på hjemmebane. Minnet fra 2008 er sterkt for oss. Men i United får man nesten ikke tid til å være trist etter et tap eller juble over en triumf. Her tenker man neste kamp, neste år og bare om å bli bedre, sier Vidic til Uniteds hjemmeside.

Returkampen går på Old Trafford 12. april.

Vil ha mer

Chelsea-boss Carlo Ancelotti ønsker å fortsette i klubben.

– Jeg vil forlenge kontrakten fordi jeg elsker spillerne og klubben, sier han til Daily Express.

Vinner Chelsea mesterligaen, er han sikret et fortsatt liv i klubben. Da vil Chelsea oppnå det milliardæren Roman Abramovitsj har drømt om siden han kjøpte bedriften i 2003. I 2008 var han så nær, så nær. Da tapte Chelsea på straffer mot nettopp Manchester United etter 1-1 i russeren Abramovitsjs Moskva.

John Terrys skled like før han traff ballen på sitt forsøk.

Chelsea ble etter manges mening blåst ut av semifinalen av den norske dommeren Tom Henning Øvrebø. Det skjedde mot Barcelona i 2009. Laget burde hatt minst et straffespark for hands, men «Barca» slapp unna og reddet seg videre med et sent mål.

Dette er de åtte siste kampene mellom lagene (serien der annet ikke framgår):

  • C-MU 2-1

  • C-MU 1-3 (Com. Shield)

  • MU-C 1-2

  • C-MU 1-0

  • MU-C 2-2 (Com. Shield)

  • MU-C 3-0

  • C-MU 1-1

  • MU-C 1-1 (Mesterliga finale, United vant på straffer) (©NTB)