Er det mulig å kombinere spill på nest øverste nivå i Sverige med deltagelse i Idol? Ja, i hvertfall når tv-kanalen som har rettighetene til begge sendingene kan bestemme.

I utgangspunktet ble oppgjøret mellom GIF Sundsvall og Assyriska i Superettan, nivå to i Sverige, flyttet til 18. oktober fordi den skulle sendes på tv. Nå har imidlertid TV4 valgt å flytte kampen igjen, fordi den kolliderer med GIF Sundsvall-kaptein Kevin Walkers deltagelse i den svenske utgaven av Idol.

Skaper reaksjoner

— Det blir ingen tv-kamp på fredag. Istedenfor sendes det to tv-kamper på søndag. Da vises Assyrika-Sundsvall og Hammarby-Degerfors. Det er helt perfekt med tanke på at Sundvall og Degerfors kjemper om kvalifiseringsplassen i Superettan, sier Emir Osmanbegovic, TV4s fotballsjef til Svenska Dagbladet .

Reaksjonene på den uvanlige kampflyttingen har ikke latt vente på seg i Sverige.

— Det savner motstykke i svensk fotballhistorie at man flytter en kamp fordi en spiller av ulike årsker ikke kan delta. De gangene det i det hele tatt har vært snakk om å flytte en kamp på bakgrunn av personlige årsaker, har det vært snakk om katastrofer eller landesorg. Et eksempel er Ivan Turinas tragiske død. Da var det snakk om å flytte kampen mot IFK Göteborg, men ikke engang da ble det gjort, sier Aftonbladets sportskommentator Robert Laul til egen avis .

Godkjent av klubbene

Han mener flyttingen er veldig merkelig.

— Jeg respekterer Idol og den gleden programmet gir de som deltar og ser på, men jeg synes idretten og fotballen har betydelig bedre verdier enn hva et underholdningsprogram på TV4 har, sier Laul.

Både Assyriske og GIF Sundsvall har godkjent flyttingen av kampen, som nå skal spilles søndag 20. oktober.

— I utgangspunktet synes jeg det er feil at en fotballkamp skal flyttes på grunn av Idol, men det er TV4 som har rettighetene, og de vil vel optimalisere TV-sendingene sine på best mulig måte. Vi er glade for dette, fordi søndag er den beste publikumsdagen. Vi var ikke veldig sugne på fredagen, så dette er bare positivt, sier klubbleder i Assyriska Aydin Aho til Aftonbladet .