— Det har vært veldig hektisk. Jeg har tenkt mye. Det kom en henvendelse fra en klubb om en jobb som står i tråd med mine ambisjoner. Det har jeg aldri lagt skjul på, verken overfor Jerv eller omverdenen, sier Steinar Pedersen om trenersagaen som har rullet og gått den siste uken.

Suksesstreneren fikk lov til å snakke med Start om hovedtrenerjobben i klubben for snart to uker siden.

— Jeg ga mitt innspill til Jerv, om at jeg var interessert i den oppgaven. Jeg hadde lyst til å ta Start, sier Pedersen, som gikk i møtet med deler av klubbledelsen og styret i Grimstad-klubben da de sendte ut en pressemelding forrige lørdag om at han ikke kunne gå til Start, uansett hva kristiansanderne kom med.

— Jeg vil ikke si noe om det, sier Pedersen.

- Hadde du en avtale med klubben om at du kunne gå om det kom en eliteserieklubb?

— Det ønsker jeg ikke kommentere, svarer Jerv-treneren, som har holdt seg taus i snart to uker.

— For meg har det handlet om at jeg har vært midt mellom to parter. Jeg har stått på utsiden og avventet utfallet. Jeg kan ikke gjøre annet enn å forholde meg til utfallet klubbene kommer frem til.

- Ønsker du fortsatt å trene Start?

— Jeg kan ikke gjøre annet enn å forholde meg til at jeg er Jerv-trener. Noe mer enn det vil jeg ikke si, sier Pedersen, som innrømmer at det har vært noen tøffe dager for ham og familien.

— Vi har vært påvirket av alle skriveriene, både jeg og familien.

Onsdag ettermiddag satt han i møte med Jerv om fremtiden. I en pressemelding legger Jerv saken død med skrive at både Pedersen og Jerv nå begynner å planlegge 2016. — Møtet med Jerv i dag handlet om å få roet det litt, og prate ut om det som har skjedd. Vi ble enige om at vi må ha fokus fremover, sier Pedersen.

- Er du forberedt på at siste ord ikke er sagt i saken?

— Ja, selvfølgelig er jeg det. Vi får se hva som skjer. Nå er vi kommet dit at vi har en konklusjon som klubbene har kommet frem til. Da forholder jeg meg til den, sier Pedersen.