TROMSØ/LYON: iTromsø brakte like før jul nyheten om at tromsøgutten har fått et tilbud om proffkontrakt fra den franske storklubben.

Yttergård Jenssen skulle bestemme seg på nyåret, men ting tar tid.

– Jeg forhandler ennå med klubben, forteller 19-åringen til iTromsø.

Agent Kent Karlsen utdyper:

– Det handler litt om den interne spillerlogistikken til Lyon. Hvor stor skal stallen være og hvordan vil Ulriks treningsuke se ut? Lyon byttet trener for ikke så lenge side, og så er spørsmålet hvordan tenker klubben rundt utvikling. Det er en del ubesvarte spørsmål som vi jobber med i disse dager.

– Håper på A-benk

Det er fortsatt mest aktuelt at Yttergård Jenssen blir i Lyon.

– Ja, for øyeblikket, sier han til iTromsø.

I sommer fikk 19-åringen sjansen i en treningskamp mot Arsenal, men den offisielle debuten gjenstår.

– Jeg håper fortsatt på en tur på benk i løpet av sesongen, sier den tidligere Fløya— og TIL-spilleren.

TIL er fort tiden på jakt etter en midtstopper, men sportssjef Svein-Morten Johansen må nok lede andre steder.

– Det (TIL) er nokså uaktuelt per nå. Utlån virker det ikke som det blir. Signerer jeg her, blir jeg, forteller Yttergård Jenssen.

Kent Karlsen sier det handler om å få avklart kontrakten med Lyon først, før man eventuelt diskuterer et utlån. iTromsø har tidligere omtalt at det er interessene fra både franske og nederlandske klubber.

– Det er ikke tvil om at det er interesse fra blant annet Nederland. Men først må det avklares om proffkontrakt i Lyon, så får vi ta det derfra, sier Kent Karlsen til iTromsø.

TIL- og Fløya-penger

Om Yttergård Jenssen signerer for Lyon blir det klingende mynt i både TIL- og Fløya-kassa.

Da Yttergård Jenssen ble solgt til Lyon i desember 2012 ble det bakt inn i avtalen at TIL skal ha 40.000 euro og Fløya 30.000 euro hvis han signerer proffkontrakt med den franske storklubben.

Med dagens kurs betyr det henholdsvis 384.000 og 288.000 kroner.

TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag, men i sommer sa han dette om Yttergård Jenssen:

– Vi synes det som skjer med Ulrik er veldig artig, og jeg la merke til at mange av våre unggutter fra vår egen klubb og sikkert andre klubber synes dette er stas. Det viser at det kan være mulig og gir enorm inspirasjon for unge spillere som vokser opp i fotballmiljøet i Troms.