Molde må slå Rubin Kazan for å komme seg inn i gruppespillet i Europaligaen.

Moldes mulige motstandere før trekningen var Sheriff Tiraspol, Fiorentina, Trabzonspor, Rubin Kazan og Saint Etienne. De fleste lag fra ligaer som er rangert høgt over den norske ligaen, og mange mener nok at laget fra Moldova er den letteste motstanderen. Men MFK må reise til Kazan 800 km øst for Moskva, og møte Rubin Kazan som endte på sjetteplass i den russiske serien.

Kampene går 22. og 29. august, og Molde spiller hjemmekamp i det første oppgjøret.

Tromsø møter forøvrig tyrkiske Besiktas.

— Kjempeutfordring

— Det blir en kjempeutfordring, og vi kunne ikke fått et spesielt mye bedre lag. Hvis jeg ikke tar feil var de en av de beste vi kunne fått, sier moldemanager Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

Solskjær forteller at de nå skal analysere dem godt for å finne styrkene og svakhetene, og få en plan som skal gi MFK best mulig sjanser.

— Det er et lag med mange rutinerte spillere ispedd et par unge franskmenn. Rubin har mange penger, og slo blant andre Chelsea hjemme i Europaligaens kvartfinale forrige sesong. Det er et lag som har gode resultater å vise til.

Sogndal først

— Vi veit at dette blir tøft, men vi ser hele tiden etter muligheter. Nå tenker vi Sogndal først. Så får vi en landslagsuke hvor vi får god tid til å analysere dem, blant annet på video, sier Solskjær.

— Nå kommer erfaringene fra vinterturneringene i Spania til nytte siden vi har møtt noen russiske lag der. I de kampene har vi gjort gode prestasjoner, men det blir selvsagt helt annerledes å spille playoff til Europaligaen.