Det melder NRK.

— Det er vel en bevisst mediestrategi fra Coop, som bruker en hærskare av advokater og First House for å plante usanne rykter om Nye Høyder for å gjøre det slik at vi ser ut som en grådig avtalepartner, sier Lars Christian Engen til NRK.no. Han er daglig leder og partner i Nye Høyder.

— Her framsettes det påstander om at vi har krevd en million, og at det øker med en million per dag, og det har ingen rot i virkeligheten.

Torsdag meldte VG Nett og TV 2 at Coop krevde at han bryter med sitt gamle støtteapparat dersom selskapet skal fortsette som hans hovedsponsor etter den mye omtalte promillekjøringen for to uker siden.

TV 2 meldte samtidig at Nye Høyder, som har avtale med Northug om å drifte hans støtteapparat, har kommet med et konkret pengekrav for å trekke seg fra videre samarbeid. Det er dette kravet som skal ha startet på en million kroner og steget med en million om dagen.

Grethe Helene Engen, som sammen med ektemannen Lars Christian Engen eier 49 prosent av Nye Høyder, sier til NRK at det oppleves uvirkelig og rart at Coop gir Nye Høyder skyld for Northugs problemfylte sesong.

— Vi har oppfylt alle punkter i avtalen og støttet Petter nå i den vanskelige tiden. At det da kommer en hær fra Coop med advokater og PR-rådgivere oppleves veldig vanskelig, sier hun.

Lars Christian Engen sier at Northug ennå ikke har sagt opp avtalen med Nye Høyder, slik han har meldt at han vil gjøre.

Verken Coop eller Petter Northug vil overfor NRK kommentere kritikken fra Nye Høyder.

(©NTB)