Strømsgodset og Brann er blitt enige om en overgang for spissen Marcus Pedersen (25).

Det skriver Drammen-klubben i en pressemelding torsdag.

7 mål på 23 kamper ble fasiten for Pedersen. For cirka ett år siden var han frelseren som skulle redde Rikard Norling og Brann fra nedrykk. Det klarte han ikke.

I 1. divisjon står Pedersen med tre mål på ni kamper. I nedrykkssesongen med Brann scoret han også tre ganger, mens det ble én scoring i Brann-trøyen i cupen.

25-åringen har signert en kontrakt som strekker seg ut 2018-sesongen. Pedersen er med laget til Ålesund og klubben jobber med å få ham spilleklar til fredagens eliteseriekamp mot AaFK.

– Det føles veldig godt å være tilbake. Strømsgodset er klubben i mitt hjerte, og jeg har alltid sagt at jeg skal spille for klubben igjen. Nå ser jeg bare fram til å ta på meg den blå drakten og gi absolutt alt jeg kan for Godset og supporterne, sier Pedersen.

Spissen får draktnummer 10 i sin retur til Drammen.

– Vi er svært glad for at Marcus nå returnerer til Strømsgodset og Drammen. Det var her han fikk sitt gjennombrudd, og han relasjoner til klubben. Marcus samarbeidet tett med Bjørn Petter (Ingebretsen) sist han var her, og vi tror BP igjen vil få det beste ut av Marcus, sier sportssjef Jostein Flo.

– Marcus er en fin gutt og en fantastisk god fotballspiller på sitt beste. Jeg er meget fornøyd med at han nå er tilbake i Godset. Med trygghet, tydelighet og tillit skal vi få det beste ut av Marcus, kommenterer Godset-trener Ingebretsen.

Brann ligger i skrivende stund på tredjeplass, tre poeng bak opprykk. Pedersen har en oppløftende nyhet til bergenserne.

— Neste år kommer vi til å møtes igjen, Brann mot Godset i eliteserien, sier han til Branns hjemmeside.