VINDBJART – ASKER 3-1, JERV – NOTODDEN 3-1, FLØY – ØRN-HORTEN 4-3, ARENDAL – KONGSVINGER 4-3

VENNESLA/GRIMSTAD/KRISTIANSAND/ARENDAL (fvn.no): Det ble en fantastisk dag for sørlandsfotballen. Både Vindbjart, Jerv, Fløy og Arendal vant sine kamper. Siden Arendal slo tredjeplasserte Kongsvinger, er det nå henholdsvis fem og seks poeng ned fra Vindbjart og Jerv til opprykksrivalen fra Hedmark.

I Vennesla var det så å si topp mot bunn da Vindbjart tok imot Asker, men ute på banen så det ikke ut som at lagene skiller 12 plasser på tabellen.

Det var en jevnspilt kamp der gjestene yppet seg innledningsvis og hadde et par gode skuddforsøk som sesongdebutant Johnny Kristiansen ble tvunget til å gjøre noen gode redninger.

Med ti minutter igjen av den første omgangen fikk Vindbjart noe som så ut som en billig straffe da Øyvind Gausdal gikk over ende. Straffen tok han selv og ga vertene ledelsen.

Asker startet også andre omgang best og fikk en fullt fortjent utligning da Stian Stray Molde banket ballen opp i nettaket.

Men utover i omgangen ble det mer og mer klart hvor seieren skulle havne. Vindbjart hadde mest krefter i sommersola på Moseidmoen.

Taklet varmen

Midt i omgangen var Christian Follerås sikker på at han hadde gitt vertene ledelsen på ny, men headingen hans ble reddet på streken.

— Jeg har hørt fra flere at den egentlig var inne, men da var det deilig å få revansjen senere, sier Follerås.

Men scoringen skulle komme. Da 20 minutter gjensto av kampen ble ballen slått inn i feltet. Gausdal tok ballen ned på mesterlig vis og avslutningen ble strålende reddet av tidligere MK-keeper Thomas Lia. Returen trillet ut til Jesper Jansen som smalt ballen i nærmeste hjørne.

Og rett før slutt kom Follerås’ revansje. Et frispark ble slått inn i feltet og denne gang var det ingen som kunne stoppe midtstopperens hodestøt.

På overtid reddet samme mann mål i andre enden. På mirakuløst vis klarte han å hive seg bakover og få headet bort med bakhodet.

Pepa hat-trick

Dermed endte det 3-1 til venndølene, men siden være at Jerv vant med de samme sifrene, blir blåtrøyene stående på 2. plass.

At Steinar Pedersens menn leder 2. divisjon avdeling 1 når sesongen er halvspilt skal en stor av takken rettes mot Wilhem Pepa. Han har scoret 16 mål på de første 13 kampene og er toppscorer i de tre øverste divisjonene.

Jerv styrte hele første omgang. Spesielt Henrik Robstad og Morten Benestad skapte trøbbel på kantene, men innleggene ble ikke gjort om til målsjanser.

Dermed var det noe ufortjent at Notodden tok ledelsen etter cirka 30 minutter. Martin Brekke fikk skyte fra skrått hold, og ballen gikk under Jerv-keeper Jostein Aaland.

Det sto 0-1 til pause, men man satt med følelsen av at Jerv ville snu dette.

Og om de gjorde. 1-1 på straffe fra Wilhelm Pepa, etter at en Notodden-spiller handet inne i feltet.

Og for Pepa var ettermiddagen fortsatt ung. Ole Christian Langeland fyrer av fra 18 meter, keeper må gi retur, og hvem andre enn Wilhelm Pepa er det som dukker opp og sender Jerv i ledelsen.

Grimstad-gutta styrte hele matchen, og ledelsen var i grunn aldri truet. Spikeren i kista kom fra - du gjettet riktig - Pepa. alene med keeper Nicolai Berg gjør han ingen feil og ballen havner i nettet.

Dermed ble de tre poengene igjen i Grimstad, og Jerv er stadig på tabelltopp.

Drama på Flekkerøy

Kampen mellom Fløy og Ørn-Horten ble et skikkelig drama.

Det startet etter 20 minutter da Alexander Teklemariam fikk direkte rødt kort.

Ti minutter etter ga Mads Bøgild vertene ledelsen da han banket ballen i mål.

Da var det mange som trodde at Fløy skulle kjøre kampen, men det var ikke tilfellet. Bare minutter senere var kampen snudd på hodet etter scoringer av Benjamin Zalo og Kristian Rinaldo Pedersen.

Lagene gikk til pause på stillingen 2-2, etter at Bøgild hadde utlignet fem minutter før hvilen.

Dramaet fortsatte etter pause og Bøgild fullførte sitt hat-trick tidlig i omgangen.

Men Ørn-Horten med ti mann var ikke ferdige. Kjell André Thu gjorde at lagene var like langt igjen.

Det varte til det var ti minutter igjen av kampen. Da sørget Kai Risholt for at alle de tre poengene ble igjen på Flekkerøy.

Tørum-effekten fortsetter

Det er kun fem kamper siden Knut Tørum tok over som Arendal-trener, og på de kampene har de tre seiere og to uavgjort. Lørdag slo de en av opprykksfavorittene, Kongsvinger, 4-3 hjemme.

Men det var gjestene fra Østlandet som kom best i gang da Magnus Solum scoret etter 16 minutter.

Resten av omgangen skulle bare handle om Arendal. To mål av Petar Rnkovic og ett av Kennie Chopart gjorde at vertene ledet 3-1 midtveis.

Med 20 minutter igjen på klokka scoret Solum sitt andre mål for dagen og dermed ny spenning i kampen.

Men Rnkovic ville ikke være noe dårligere enn verken Pepa eller Bøgild. Han nettet også sitt tredje for dagen.

Bajram Ajeti reduserte Arendals ledelse til 4-3 med ti minutter igjen, men nærmere kom aldri Kongsvinger.

Dermed ble det en strålende dag for sørlandsfotballen på denne ekstremt varme lørdagen.