UTENFOR: Etter to pallplasser på 500 meter havnet Håvard Lorentzen på fjerdeplass på 1000 meter. På lagsprint sikret Lorentzen norsk andreplass. Her fra OL i Sør-Korea. Åserud, Lise / NTB scanpix

Lorentzen havnet utenfor pallen etter kruttsterk russisk 1000 meter

Fulgte opp med andreplass på lagsprint.

Publisert:

Håvard Holmefjord Lorentzen ledet an for det norske sprintlaget på søndagens siste distanse i Obihiro. Sammen med Henrik Rukke og Bjørn Magnussen gikk Lorentzen inn til 1.20,98, som holdt til andreplass.

– Rukke feilet litt i sving nummer to, og da røk litt av kreftene hans, men sisterunden til Håvard var bra. Dette var en god prestasjon som viste hvilket nivå det er på det norske sprintlandslaget, sa NRKs skøyteekspert, Even Wetten.

Dermed endte Lorentzen opp med tre pallplasser i verdenscupåpningen, etter en første- og en tredjeplass på 500 meter. Et toppet nederlandsk lag, med Kjeld Nuis, Kai Verbeij, Hein Otterspeer og Michel Mulder, var raskest på tiden 1.19,78.

Knalløp av russer

Noen timer tidligere gikk Lorentzen 1000 meter. Lorentzen gikk ut i siste par sammen med Kai Verbij på søndagens 1000 meter, men ingen av dem klarte å hamle opp med paret før dem.

Pavel Kulizjnikov og Kjeld Nuis satte standarden med 1.07,85 på russeren og 1.08,39 på nederlenderen.

Les også

Lorentzen åpnet tregt, men avsluttet sterkt: – Det er helt uhørt å kjempe om seieren med 9,9 i åpningen

Les også

Lorentzen fortsetter der han slapp: – Ser ut til å være best i verden også denne sesongen

– Fantastisk nivå på toppen

Lorentzen lå drøye to tideler bak i åpningen, men det økte etter hvert til halvsekundet.

– Kulizjnikov var skarp med 26,5 på sisterunden. Det er mulig, men ikke vanlig kost for Håvard når han har jobbet så mye med hurtigheten så har det gått utover «stayer»-evnen, uttalte NRKs skøyteekspert, Even Wetten.

Lorentzen gikk inn til 1.08,80, nesten sekundet bak russeren.

– Det er et fantastisk nivå på toppen. Løpet til Kulizjnikov er et av de beste gjennom alle tider, sa Wetten.

Les også

Lunde Pedersen ble nummer syv: – Det er en del å gå på, så sånn sett var det positivt at et middels løp holdt til syvendeplass.

– Må gi det tid

Lorentzen havnet på fjerdeplass. Nuis tok andreplassen, mens Thomas Krol ble nummer tre på tiden 1.08,32.

– Det ble ikke helt det løpet jeg hadde håpet på for Lorry, så vi må jobbe videre. Han har vist at han er med på 500 meter, og jeg tror Håvard kommer på 1000 meter, også. Vi må bare gi det litt tid, uttalte landslagstrener, Edel Therese Høiseth, til NRK etter løpet.

Helgen startet med en førsteplass og en tredjeplass for Lorentzen på 500 meter.

Publisert: