Jaysuma Saidy Ndure ble skuffet da han tirsdag fikk melding om at norgesrekorden hans på 9,95 i Florø lørdag ikke kan godkjennes. Det bestemte Norges Friidrettsforbund mandag kveld etter at TV-bildene viste at vindmåleren sto skjevt under rekordløpet i 1,9 sek/m medvind.

— Selv om rekorden ikke ble godkjent, fikk jeg vist at jeg er i god form. Det viste også resultatene i vinter, sier Jays, som ble plassert ved siden av hedersgjest Carl Lewis under jordbærselskapet i rådhuset. Den nidobbelte OL-mesteren ble invitert som erstatning for en skadet Usain Bolt, som tidlig meldte forfall.

— Jeg har sett mange videoer med Lewis. Det er interessant å studere teknikken til de beste løperne, sier Jays, som ville ha vært tredje best i verden i år om tiden fra Florø ikke hadde blitt underkjent.

— Jeg hørte om 9,95. En meget bra tid, kommenterte Lewis, som ellers var forsiktig med å gi råd til den nye garden.

— Jeg var ferdig med friidretten da jeg la opp for 17 år siden. Da hadde jeg opplevd alt, vunnet løp og tapt løp, sier «Kong Carl», som hadde 9,86 som bestetid.

— Jeg får prøve å nærme meg tiden hans, sier Jays og smiler.

Orden på ryggen

Jays har slitt i mange år med en dårlig rygg. Det igjen har gitt ham trøbbel med de store lårmusklene av og til.

— I vinter var det bra. Så ble jeg litt dårlig i april, men etter at jeg kom hjem til Norge igjen har det vært bra. Jeg får behandling to ganger i uken av Hilde Fredriksen på Olympiatoppen. Det hjelper. Jeg føler meg sterkere enn jeg har gjort på mange år, sier Norges raskeste mann.

BUL-gutten får bruk for alle sine raske fibre hvis han skal vinne 100-meteren på Bislett. Med i feltet er nemlig franskmannen Jimmy Vicaut, som har løpt på 9,95 i år. Det samme har Jays’ treningspartner Richard Thompson som pers. Også han er med i feltet. Verdensmesteren fra 2003, Kim Collins, er også i stand til å løpe fort.

Og på Bislett kommer vindmåleren til å stå riktig!