Egersund tok sin andre strake seier etter ferien da tigrene vant 2-1 mot Fyllingsdalen hjemme i Idrettsparken lørdag ettermiddag. I sterk motvind var det allikevel gjestene fra Bergen som fikk en drømmestart da nylig innleide (fra Sogndal) Kristoffer Nesse Stephensen satte inn en retur fra et frispark før det var gått to minutter av kampen.

Bengt Sæternes hadde valgt å gå ut i en 3-5-2 formasjon, men selv med sterk medvind klarte aldri kantspillerne å bidra noe særlig offensivt. Egersund slet med å etablere eget spill, og til tider virket det som om hjemmelaget spilte med fem mann i bakre rekke. Fyllingsdalen klarte imidlertid aldri å utnytte det spillemessige overtaket, og kom aldri nærmere før pause enn da Christoffer Hafsås lobbet over Jonas Høidahl, men til side for mål.

Egersund skapte lite framover den første timen, men ble friskere etter at Espen Rasmussen kom inn som innbytter og formasjonen ble lagt om til 4-4-2. Det var Rasmussen som stod for utligningsmålet etter fint kombinasjonsspill med Christian Andreasen da et godt kvarter gjenstod av kampen.

Og det skulle bli Egersunds danske spiss som igjen viste sin evne til å være på riktig sted da han satte inn seiersmålet helt mot slutten av kampen, etter at Fyllingsdalens kaptein Jakob Glesnes skled på det glatte underlaget.

Totalt sett en seier som satt litt langt inne etter banespill, men der særlig Egersunds to midtstoppere Dennis Nielsen og Nikolai Geertsen viste solid spill og sjelden slapp Fyllingsdalens angripere til foran mål.

— Vi valgte å gå ut i 3-5-2 for å ha en mann ekstra på Fyllingsdalens gode spisser, men i dag fungerte det ikke helt etter planen i og med at vi ble for baktunge. Men spillerne vet at vi er vanskelige å slå på hjemmebane og selv om vi lå under i over tre fjerdedeler av kampen fortsatte de å ha troen på at vi kunne snu det, sier Egersund-trener Bengt Sæternes, som nå kan studere tabellen og se at laget hans virkelig har meldt seg på i tetkampen.

For med uavgjort mellom Vard og Florø ligger Egersund nå bare to poeng bak Vard som leder. Fyllingsdalen, som vant mot Lyn forrige helg, ligger midt på tabellen med sine 20 poeng.

Kampfakta:

Egersund - Fyllingsdalen 2-1 (0-1)

Målene: 0-1 Kristoffer Nesse Stephensen (2), 1-1 Espen Rasmussen (73), 2-1 Christian Andreasen (88)