Åsane hadde skaffet seg en smått behagelig posisjon i nedrykksstriden før helgens runde i 1. divisjon. Søndagens resultater endret situasjonen i bunnen drastisk. Etter at Åsane tapte 0-2 borte for Follo, mens både Bærum, Nest-Sotra og Levanger vant sine kamper, er det bare målforskjellen som holder oransjetrøyene over streken. Trener Kjetil Knutsen nekter å se mørkt på situasjonen.

Se høydepunkter fra kampen i vidoevinduet øverst i saken!

− Vi må se tingene i det rette perspektivet. Fortsatt har vi hånden på rattet selv. Nå handler det om å jobbe ekstremt hardt og mobilisere foran de to hjemmekampene mot Kristiansund og Fredrikstad, sier Knutsen.

Åsane gjorde en solid førsteomgang mot Follo, men gikk likevel målløse til pause.

− Ifølge spillerne ble vi snytt for et straffespark på slutten av omgangen, og slik så det ut for meg også. Vi kan være misfornøyde med at vi ikke ledet til pause, for vi var det beste laget i første omgang, mener Knutsen.

I andre omgang var det hjemmelaget som tok kontrollen. 1-0 kom på et kanonskudd av Øystein Vestvatn i det 50. minutt, før Alexander Ruud Tveter headet inn 2-0 kort tid etter.

− Vi ble litt for preget av målene resten av kampen. Noen sjanser skapte vi, men det ble for mye på tvers. Prestasjonen totalt sett var likevel såpass at vi kanskje hadde fortjent et poeng, men vi må håndtere å tape en fotballkamp, sier Knutsen.

Han velger å trekke frem midtstopper Eirik Wollen Steen som Åsanes bestemann.

− I tillegg hadde Marcus Stueland et bra innhopp, sier Knutsen.

Etter de to nevnte kampene på Myrdal gress skal Åsane møte Hønefoss borte i serieavslutningen.

− Mye tyder på at dette blir dramatisk helt inn, sier treneren.