Vegard Forren på første Molde-trening etter nyttår. Vegard Forren på første Molde-trening etter nyttår. Foto: Bjørn Brunvoll

Forren vil bli med Molde ut i Europa

Vegard Forren har ingen hast med å finne ny utenlandsk klubb.

MOLDE (RBnett): Alt tyder på at Vegard Forren spiller kvalifisering til Champions League med Molde i juli. Han har ingen tilbud fra utlandet.

Etter suksessen i fjor høst var det stor interesse for Molde-stopperen fra flere utenlandske ligaer. 26-åringen selv var også klar på at han var klar for utlandet dersom det kom gode tilbud i januar.

– Ser det ut som du fortsetter i Molde-drakta i hvert fall fram til sommeren?

– Ja, det er det som er planen nå. Jeg har vært åpen for å vurdere interessante henvendelser, men det ser ikke ut til å skje noe konkret for min del i januar, sier han til Romsdals Budstikke.

Første trening

I går var MFK-spillerne samlet i Akerhallen til årets første fellestrening. Forren tror årets lag kan bli enda sterkere enn de siste sesongene.

– Vi har mange unge spillere som får mer rutine for hvert år som går. Da blir vi også enda mer samspilt. Dette ser veldig positivt ut hvis vi får beholde alle spillerne. Vi har mye å forsvare etter fjoråret, pluss et mål om å spille i Champions League eller Europa League. Da trenger vi nok et par forsterkninger til.

– Hvilke spillertyper da?

– Vi vet at klubben vil ha en ny spiss, og det vil vi spillerne også. Björn (Bergmann Sigurdarson) var mye skadet i fjor. (Daniel) Chima og Fredrik (Gulbrandsen) leverte veldig bra, men vi tar gjerne imot en notorisk målscorer som garanterer 15 mål i året. Det er også stor slitasje på de offensive spillerne våre fordi de løper veldig mye i hver eneste kamp. Vi kunne sikkert trengt en kantspiller til, sier Forren.

– Hva med forsvaret?

– Vi har tre midtstoppere og to sidebacker på landslaget og dobbel dekning. Det skal holde.

Blir i MFK

Overgangsvinduet ut av Norge åpnet 8. januar og lukkes ikke før 31. mars. Forren tror ikke det blir aktuelt med klubbskifte i denne perioden.

– Jeg har et sterkt ønske om å reise til utlandet igjen, men har ikke hastverk i det hele tatt. Jeg vil levere godt i Molde og så håpe at det skal dukke opp noe skikkelig interessant. Vi får se hvordan det ligger an til sommeren.

– Hva skjer hvis Molde kvalifiserer seg for Europa? Kan du forlate klubben da?

– Dette blir et veldig spennende år i MFK. Ingen blir dårligere fotballspillere av å være i denne klubben. Nå er målet mitt å komme til et sluttspill i Europa med Molde. Utfallet av kvalifiseringa kan selvfølgelig bli avgjørende for dem som eventuelt har sjansen til å reise ut. Men jeg tror ikke noen går rundt og tenker slik. Vi sitter ikke og snakker om dette i garderoben, for å si det sånn.

Første trening

Forren var glad for å være tilbake i organiserte former i Akerhallen i går.

– Det var en lang sesong i fjor og det har vært godt med ferie. Jeg har hatt behov for å ta det rolig og ligge litt på sofaen. Jeg har jo rørt meg de siste ukene, men nå var det godt å komme i gang igjen. Jeg skal være i toppform til seriestart, sier han.