SANDNES ULF – VIDAR 6-0

Bengt Sæternes lot mange av spillerne som startet mot Nest Sotra får stå over kampen mot Vidar. Allerede kommende mandag venter nemlig ny kamp mot Jerv i Lyngdal.

— Vi kan ikke drive rovdrift på spillerne, derfor lot jeg mange av dem som ikke har fått så mye spilletid i det siste få starte her i denne kampen. Og jeg må virkelig si at det er betryggende å se den store bredden vi har i stallen vår, sier Sæternes.

For han fikk virkelig se at mange av de spillerne som banker på døren til en startplass i førsteelveren virkelig tok ansvar og leverte varene mot Vidar. Spesielt blomstret spillerne etter pause.

Gode etter pause

— Vi var litt for passive og gjorde for mange pasningsfeil før pause, men dette klarte vi å stramme opp og det som ble levert av offensiv fotball de siste 45 minuttene var direkte gledelig, understreker Sandnes Ulf-treneren.

Spillerne utnyttet farten sin, spilte ballen i bakrom og scoret det ene fine målet etter det andre. Til slutt ble Vidar sendt hjem med seks sure baklengsmål i sekken.

— Jeg må bare berømme Sandnes Ulf for det de leverte mot oss. De var direkte, og hadde en rekke gode overganger som vi ikke var med på i det hele tatt. Jeg må virkelig si at jeg ikke hadde trodd at de skulle leke slik med oss når de manglet så mange etablerte spillere, sier Vidar-trener Gaute Johannessen.

Hardt straffet

Han innrømmer at han trodde at de skulle klare å prestere et helt annet resultat mot et så reservespekket Sandnes Ulf-lag, men samtidig er han klar på at de selv fikk seg en leksjon som de må ta med seg videre.

— Jeg liker veldig dårlig å tape med seks mål, og jeg synes det er flaut. Samtidig er vi i mars, og jeg tror både vi i trenerteamet og spillerne har godt av å få en slik lærepenge. Det er ikke til å legge skjul på at vi ble utrolig straffet for svakt forsvarsspill i denne kampen, understreker han.

Ingen har klippekort

Bengt Sæternes legger ikke skjul på at det var gledelig at det var så mange spillere som meldte seg på i kampen om en plass på serielaget i oppgjøret mot Vidar.

— Det er helt klart at ingen etablerte spillere skal tro at de har klippekort til en plass på laget. I denne kampen framstår så mange unge sultne spillere med en slik innsats og entusiasme, og ikke minst målteft, at det blir et bikkjeslagsmål om å få starte for Sandnes Ulf i seriepremieren, sier han.

Og etter at klubben hadde en lang periode med treningskamper uten scoringer, så har det virkelig løsnet i det siste.

— Å score seks mål, selv i en treningskamp, er i dagligdagskost. Det gjør mye med selvtilliten akkurat det, mener Sæternes.

SANDNES ULF – VIDAR 6-0

Pause: 1-0

Bogafjellbanen, 100 tilskuere

Mål: Kent Håvard Eriksen (4) 2-0 Marius Helle (53), 3-0 Eriksen (58), 4-0 Petter Stangeland (66), 5-0 Even Haraldsen (69), 6-0 Stangeland (80).

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

Gult kort: Kyrre Flesjå, Sandnes Ulf

Sjanser:11-3

Hjørnespark: 3-4

Sandnes Ulf (4-4-2): Egil Selvik – Vegard Skjørestad, Axel Kryger, Kenneth Sola, Kyrre Flesjå - Vegard Aasen, Andreas Dybevik, Adonis Brahimi, Niklas Sandberg – Kent Håvard Eriksen, Marius Helle. Benyttede innbyttere: Petter Stangeland, Even Haraldsen, Eirik Larsson, Markus Fjelde.

Vidar (4-4-2): Eivind Meling – Alexander Rank, Eden Zormah, Daniel Berntsen, Ingvald S. Halgunseth – Sigve Kleppa Christiansen, Karl Henrik Refvik, Sander Flåte, Martin Håland – Eirik Jakobsen, Per Henrik Nag. Benyttede innbyttere: Nick Kranic, Vegard Bjørkheim, John Kristian Harestad, Vegard Olsen.